contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Linte Si Varza Rosie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Hello lume! Bine ne-am regasit in 2015 si va urez si voua sa vi se indeplineasca toate dorintele pe anul asta, sa avem cu totii un an mai bun, un an cu multe reusite! Si sanatosi sa fim! Astazi e Sf. Ion si o serbam pe micuta noastra Miruna Ioana, asa ca voi fi scurta in declaratii :) ) si in povestit pe blog. Nu am preparat inca nimic dulce, dar ziua abia e la inceput. Insa mi-am propus sa public reteta asta minunata de Salata de linte si varza rosie, o salata pe care am preparat-o aseara si la care am pus in practica sfaturile prietenei mele Beta, una din fetele vesele si pricepute in ale bucatariei, fetele alea faine de pe facebook, nu ai cum sa nu le stii. Dar imediat va povestesc despre ce si cum e vorba.

Aseara nu aveam chef sa infulec nimic si totusi as fi mancat ceva. Stiti senzatia aia ciudata care te apuca fix cand ti-e lenea mai mare. Si cum ma invarteam eu ca o curca prin balcon imi pica ochii pe o conserva de linte. Hopa, ca asta e. Dar cu ce o combin, ce-i fac?… Pana una alta, am desfacut conserva asta si m-am minunat cat de faina e lintea aia gata fiarta. Si nu m-am putut gandi la nimic altceva decat la cum sa o arunc cat mai repede intr-o salata. Si dau de stire pe facebook si Beta imi zice: pune niste ceapa in zeama de lamaie si sumac… si-o sa te lingi pe degete. Zis si facut! Bai, mananci si nu te mai opresti… e ceva… pfoaa! Si daca, cumva, din intamplare, aveti vreo conserva de linte fiarta, nu ezitati si faceti asa minunatie de Salata de linte si varza rosie. Deci…Salata de linte si varza rosie

Ingrediente pentru reteta de Salata de linte si varza rosie

  • 1 conserva de linte verde ( 400 gr)
  • 1 ceapa mica
  • 100 gr varza rosie
  • zeama de la 1/2 lamaie potrivita
  • 1/2 lingurita sumac
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • un praf de sare (*optional)

Salata de linte si varza rosie

Mod de preparare pentru reteta de Salata de linte si varza rosie

Mai intai si mai intai desfaceti conserva de linte si varsati lintea intr-o strecuratoare. Treceti sub un jet de apa rece, de la robinet, si lasati la scurs.

Curatati ceapa si taiati-o in feliute subtiri, pe care le veti pune intr-un bol presarandu-le cu zeama de la o jumatate de lamaie (potrivita ca marime) si cu o jumatate de lingurita de sumac. Gustul acrisor al sumacului, fructat, va fi net superior celui de otet balsamic. Initial ma gandisem la ceva otet balsamic, dar combinatia de zeama de lamaie si sumac m-a dat pe spate. Multumesc Beta! Senzational ca aroma si parfum.

Asa ca tineti ceapa in zeama asta de lamaie si sumac pana ce terminati de taiat varza rosie fidelute, fidelute. Eu am trecut la ingrediente cam 100 de grame, dar sincer nu am cantarit-o, decat asa din ochi. Asa ca puteti pune mai mult sau mai putin, dar cam asa de-o mana de varza taiata fidelute, sa fie.

Acum luati un bol incapator, puneti varza rosie taiata si ceapa si amestecati. Lasati cam 2 minute si tot mai amestecati usor. Varza va prelua incetisor din aroma amestecului de lamaie si sumac. Adaugati lintea gata fiarta si scursa, uleiul de masline si amestecati usor. La sfarsit puneti si patrunjelul verde tocat. Amestecati usor, lasati cam 5 minute sa se combine gusturile si apoi verificati daca e nevoie de sare. Lintea din conserva pe care am folosit-o eu, cea de la Divella, nu are nevoie de pic de sare…atat de buna este… dar vedeti si voi ce si cum. Acum puteti consuma.

Va zic eu: Salata de linte si varza rosie este o deliciosenie! Pofta buna!

Salata de linte si varza rosieSalata de linte si varza rosie

Acest articol Salata de linte si varza rosie apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.