contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Morcovi Cu Fenicul Si Curry

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ce-ati putea face in 35 de minute? Sa sunati un prieten bun, privind cum se scurg pe ceas minutele, sa va rezervati timp pentru voi, rasfatandu0va asa cum stiti mai bine, sau sa gatiti ceva bun. Da, caci a gati nu inseamna numai a sta ore intregi in picioare. Iar reteta de azi este pe cat de simpla, pe atat de delicioasa. A, si este ideala pentru aceia dintre voi care tin post.

Iata de ce aveti nevoie pentru 4 portii: 500 de grame de fenicul intreg, sare, 400 de grame de morcovi, 1 lamaie, 1 mar rosu. Pentru sos aveti nevoie de: 1 lingura cu praf curry, 1 lingura zahar, 4 linguri cu ulei vegetal, sare, 1 praf de piper rosu, 2 linguri cu seminte de floarea-soarelui, 1 cutie creson sau o legatura de patrunjel.

Incepti prin a spala feniculul, apoi taiati-i partea verde si puneti-l deoparte. Partea alba, bulbul, se taie in rondele, dupa care se pune in apa clocotita cu sare si se fierbe 3 minute.

Dupa ce-ati fiert feniculul, acesta se scurge de apa, se trece printr-un jet de apa rece, ca sa ramana ”crocant”.

Apoi se spala si se curata morcovii, se taie in patru, dupa care in felii subtiri, se spala si lamaia, se strege bine de tot, iar jumatate din coaja se da pe razatoare. Si se stoarce intreaga lamaie.

Dupa aceasta, se spala marul, se taie in 8 bucati, se scoate cotorul, iar bucatile se taie pe transversala in felii subtiri. Ca sa-si pastreze culoarea, feliile de mar se stropesc cu sucul de lamaie.

Apoi, luati o tigaie, puneati in aer ulei, lasati-o pe foc, praful de curry, amestecati in continuu, adaugati apoi sucul de lamaie, zaharul si coaja de lamaie. Se mai adauga, dar treptat, ulei, sare si piper.

Nu mai aveti mult pana sa gustati din salata, insa, pana atunci, apucati-va sa amestecati morcovul cu feniculul si marul, turnati deasupra sosul, lasati salata sa se “obisnuiasca” cu sosul cca 30 de minute. intre timp se prajesc semintele, se toaca marunt partea verde a feniculului, la fel si verdeata. Se adauga verdeata si semintele, asemenea partea verde a feniculului, si se serveste. A, o portie are 240 de kcal.

Pofta buna!



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com