contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Naut Cu Ton

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Continut scazut de carbohidrati, dar ridicat in proteine
O cina rapida, bogata in proteine si foarte rapid de preparat -max.10 min.
Sunt chiar foarte bucuroasa ca am descoperit pasta de susan 100% care imita perfect maioneza, doar ca este super sanatoasa si foarte bogata in Ca...hi hi!
Daca sunteti la dieta, puteti prepara aceasta reteta fara pasta de susan....este la fel de buna si reduceti in acest mod procentul de carbohidrati.


Ingrediente:
1 conserva naut fiert (250g)
1 conserva peste ton in suc propriu
4-5 castraveti murati medii
2 linguri pasta susan (Tahina)
sucul a 1/2 lamaie
2-3 linguri apa
sare
2 linguri patrunjel proaspat tocat
Intr-un castron mai mare se pun 2 linguri de pasta de susan si se freaca cu zeama de lamaie. Dupa ce amestecul se va intari foarte tare se dezleaga treptat cu 2-3 linguri de apa, pana capata consistenta unei maioneze. Peste pasta de susan se adauga putina sare, pestele ton din conserva (scurs bine de ulei) si nautul din conserva (clatit si scurs de zeama din conserva). Se amesteca si se adauga castravetii murati -taiati cubulete mici si stoarse de in pumn de zeama de muratura- si patrunjelul proaspat. Si gata! Foarte rapid si foarte bun.
De ce am ales pestele ton?
Iata cateva motive:
Nicio lista de alimente sanatoase nu va fi completa fara acizii grasi omega-3. Aceste grasimi polinesaturate sunt indispensabile pentru sanatatea ta, deoarece fac bine inimii, circulatiei sanguine si sistemului imunitar, reducand riscul de aparitie a cancerului de prostata. Surse de acizi grasi omega-3: somon, sardine, ton, macrou, hering, seminte de in, nuci, soia, ulei de canola, oua. Consumul de peste asigura necesarul de vitamina D, care previne cancerul, diabetul de tip 2, hipertensiunea si bolile de oase.
De ce am ales Nautul?
Năutul este bogat în proteine, săruri minerale (fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier) și în complexul de vitamine B. Având o concentrație ridicată de proteine (24%), la care se adaugă și un procent consistent de hidrați de carbon și grăsimi, năutul are o valoare alimentară deosebită, înlocuind în buna parte proteinele din carne.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Năut#Importan.C8.9B.C4.83