contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Naut Si Vinete(chickpea&aubergine Salad)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



 

imi era dor sa mai postez o salata!au fost multe de-a lungul verii,dar pentru putine am avut timp si de "sedintele foto" necesare.este vacanta pentru micul simon si atunci timpul rezervat blogului a fost mai scurt,lungindu-l pe cel dedicat plimbarilor,jocului,rasfatului si desmierdarilor...de exemplu,acum cind scriu acest post discutam despre culorile preferate.mai precis sunt intrebata ce culori imi plac.dupa ce le insiruiesc si motivez pentru fiecare in parte "placutul" sunt repede intrebata daca -mi place si galbenul ,pe care-n nebuloasa acestei dimineti in care ma si siciie o migrena am uitat sa-l enumar...spun ca-mi place si galbenul,inseamna lumina ,soarele...ntz...nu-i bun!

-mami,dar tie-ti place galbenul ca e culoarea parului meu,nu-i asa?
-desigur,asa este,dragul meu,e cel mai frumos galben din lume!
apoi trecem la discutii culinare,vede ca ma preocupa asta si baga de seama:

-mami ,ce zici sa facem un tort de oua umplute si legume?

-e o idee buna,sa vedem cum putem a-l face.

-ti-arat eu mami cum!

asta ca sa vedeti ca are cine sa-mi furnizeze in mod spontan si gratuit idei peste idei,in curind vom face papa impreuna cu gormiti,bakugani,ben-i ten-i si alti ocupanti ai visului si imaginatiei unui baietel de nici 5 ani inca...

dar sa trecem la prezentarea retetei salatei ,timpul trece si parcul ne asteapta!

 

ingrediente(pentru 3 persoane):

 

-400 grame naut fiert si scurs de zeama,

-2 vinete taiate rondele de cca 1 cm latime,
-2 ardei capia ,curatati de cotoare si seminte,taiati in 2,pe lung,
-cca 100 ml iaurt,
-4-5 catei de usturoi,
-o mina de frunze verzi de menta ,
-2 linguri ulei de masline,sare ,piper.

feliile de vinete,pensulate cu ulei de masline se aseaza pe gratarul incins si se tin 3-4 minute pe fiecare parte si se dau deoparte.procedam si cu ardeii capia la fel.apoi pregatim dressing-ul:mojaram cateii de usturoi,taiati felii,impreuna cu sare grunjoasa si frunzele de menta,apoi incorporam si iaurtul,putin cite putin.adaugam si piperul proaspat macinat si turnam dressing-ul peste legumele toate amestecate .dam la frigider pt macar 20 minute si servim.noi am facut-o simplu,cel in crestere a mai adaugat si niste gratar de pui pe linga!


enjoy!
si acum va prezint premii foarte sugestive primite de la elena si kadiavsdutzu,

 


le multumesc din tot sufletul si le ofer mai departe tuturor blogurilor prietene si vizitatorilor mei!
Share/Bookmark


Articol recomandat de alison-trials.blogspot.com