contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salată De Orez

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ingrediente:
200 g orez salbatic
200 g rosii cherry
1 lingura
de rosii uscate
1 dovlecel
4 linguri
de porumb conservat
1 ardei gras
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
frunze de busuioc
ulei de masline
sare, piper

Mod de preparare
Pentru început tăiem cubuleţe dovlecelul (curăţat de coajă) şi ardeiul (curăţat şi el de cotor). Tăiem foarte mărunt ceapa şi usturoiul şi le vom pune într-o tigaie în care am încins două linguri cu ulei de măsline.
Dupa 1-2 minute, puneţi cubuleţele de legume si le căliţi împreună 5-8 minute (nu trebuie să se înmoaie). Condimentaţi la final cu sare şi piper după gust.
Între timp, puneţi amestecul de orez la fiert într-o crăticioară cu apă clocotită în care aţi adăugat o linguriţă cu ulei. Amestecaţi mereu să nu se lipească şi lăsaţi doar 12-15 minute.
Strec
uraţi orezul şi pune-ţi-l într-un castron. Răsfiraţi-l cu o furculiţă şi lăsaţi-l să se răcească bine.
La final adăugaţi legumele călite, porumbul, roşiile uscate tocate mărunt şi puţin ulei de măsline, sare şi piper după gust. Puneţi salata de orez în vase de o singura porţie şi lăsaţi totul 1-2 ore să se întrepătrundă aromele. Serviţi orezul asezonat cu frunze de busuioc şi roşii cherry tăiate în sferturi.

Notă:
Ca şi alte cereale, orezul este sărac în grăsimi. Conţine o cantitate de proteine, dar mai puţin decât alte cereale. Fiindcă practic nu conţine gluten, este ideal pentru cei ce suferă de boli abdominale (intoleranţă la gluten).