contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Paste Cu Scoici Si Peste (pasta Salad With Seafood)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Scroll down for English recipe


Saptamana asta a fost ceva de genul gheata si foc in acelasi timp. Am avut asa de mult de munca la serviciu, ca am crezut ca nu se mai termina! Dar, in acelasi timp am avut parte de cateva evenimente tare placute care au compensat intr-un fel stresul.
 Unul dintre ele a fost concertul lui Tom Jones, care chiar daca are o varsta destul de mare :D nu m-a dezamagit. Vocea i-a ramas aceeasi. A fost un adevarat spectacol.
Inceputul saptamanii insa, mi-a adus un alt zambet (larg) pe fata, pentru ca am aflat ca sunt castigatoarea concursului organizat de Diana pe blogul ei "Tara mea inventata". Alaturi de Sun Food a oferit drept premiu cele-mai frumoase-castronele- imbulinate-de-care-nu-poti-sa-nu-te indragostesti-la-prima-vedere. Si, pe desupra, 20 de conserve. Iar cireasa de pe tort a fost intalnirea cu blogul Dianei, pe care nu-l stiam pana acum. Merita vizitat si rasfoit.
Si, cum conservele alea aveau nevoie de testare, iar addictive- castronasele plangeau sa fie folosite, am scotocit prin frigider si prin camara si am incropit acesta salata rece de paste, cu arome de mare :) si niste porumb din conserva.
Inainte de a incepe reteta propriu- zisa, trebuie sa va spun ca pana acum am testat porumbul, tonul si ananasul primite. Verdictul? Sun Food stie sa faca conserve!
Ingrediente pentru 6 persoane:
  • 400 g paste fierte si racite sub jet de apa
  • 200 g carne de scoici
  • 300 g file de peste (eu am avut salau de Dunare)
  • 2-3 ardei rosii
  • 5 cm de praz
  • 1 conserva medie de porumb
  • zeama de la 1 lamaie
  • cateva linguri de ulei de masline
  • 2 linguri cu mustar iute
  • sare, piper, piper chayenne dupa gust
  • frunze de patrunjel
Mod de preparare:
  •  Taie ardeii cubulete si prazul rondele subtiri.
  • Taie pestele cubulete, in felul acesta verifici si daca mai sunt oase.
  • Faci un dressing: Amesteci mustarul cu uleiul si o lingurita de sare. Adaugi zeama de lamaie si amesteci bine. Pui 1/2 lingurita piper si niste piper chayenne.
  • Amesteci toate ingredientele, torni dressingul si amesteci bine.
  • Potrivesti de sare, piper.
  • Pune cate o portie de salata intr-un castronas cu buline si presara cu patrunjel.