contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Portocale Cu Rucola- Voinicica (orange And Rocket Salad)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


astazi ,ea,asteptata si indragita,draga mea primavara,si-a trimis razele si mi-a soptit ca se pregateste sa vina.nu,nu acum,pregatirile ei mai dureaza...eu insa, deja cuprinsa de lumina prevestitoare m-am si grabit sa-i aduc prima ofranda:rotocoale mari de portocala,simbolizind soarele si frunze verzi,combinate intr-o simpla salata:

ingrediente pentru 2 persoane:
2 portocale mari,curatate de coaja si taiate transversal in felii de cca 1cm latime(pastrati sucul care se formeaza,il folosim imediat),
2 miini bune de rucola,spalate si uscate in prosoape de hirtie,(cu atentie si delicatete,sunt taare firave),
3 linguri de otet balsamic,
sare,piper proaspat risnit,dupa gust.
preparam intii o reductie balsamica,prin fierberea celor citiva ml de otet pina cind se ingroasa,apoi lasam la racit cit pregatim restul salatei.
se amesteca portocalele sectionate cu rucola ,peste ele distribuim sucul rezervat mai inainte,in care am dizolvat sarea,apoi risnim piper proaspat deasupra,eu am folosit unul mozaic.
acum distribuim si reductia balsamica pe salata,e gata,putem incepe deja sa sarbatorim primavara,desi ea se va mai lasa asteptata...inca vreo 2 luni!


cu salata aceasta particip la provocarea "dulce romanie",un proiect initiat de mihaela si gazduit in aceasta luna de alinutza.
enjoy!



Articol recomandat de alison-trials.blogspot.com