contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Pui Cajun

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

_DSC0226

Nu v-am povestit inca dar de vinerea trecuta sunt la dieta, nu de alta dar sunt grasuta ca o porcina si nu ma simt deloc bine in pielea mea. Alaptez asa ca nu tin o dieta foarte severa, dimpotriva, pot spune ca de cand m-am apucat de dieta, mananc mult mai sanatos, sunt si mult mai atenta la ce consum, pana acum mancam ce gaseam prin frigider si la orice ora. Gata cu apucaturile acestea nesanatoase. In plus, profit si de minunata vara ce aduce atatea fructe si legume proaspete, o nebunie. In ziua de proteine, mi-am pregatit aceasta salata delicioasa, reteta o am din “Secretele bucatariei”. Ce sa spun…are un gust savuros si o prospetime dementiala. Nu ma invidiati pentru asa, oricand puteti s-o preparati si voi, excluzand eventualul timp in care s-ar dezgheta carnea de pui, salata e gata in mai putin de o jumatate de ora.Clock

Avem nevoie de:

- 160 grame pui – pulpe dezosate sau piept

- pentru marinada: piper negru macinat, o lingurita praf de chili, o jumatate de lingurita cimbru uscat, o jumatate de lingurita oregano uscat, ulei.

- o legatura ceapa verde

- un catel de usturoi

- o legatura de marar

- o legatura patrunjel

- ulei de masline

- otet

- zahar

- de la mine putere, am pus si salata verde. Pai, cum altfel?

Amestecam uleiul cu piper, cimbru, oregano, se pun intr-o punga de plastic pentru congelator – zice reteta, eu am pus simplu intr-un bol in care am adaugat si carnea de pui, am mestecat bine, in asa fel incat carnea sa fie unsa bine cu compozitia de marinada, o lasam asa un sfert de ora.

_DSC0221

Pregatim tigaia – in cazul meu, pretiosul meu wok – o incingem si prajim la foc iute carnea, intorcand-o din cand in cand pana prinde o minunata  nuanta rumena. Cand e gata, o scoatem pe o farfurie, o saram si o lasam nitel sa se racoreasca.

_DSC0222

Intre timp, preparam salata, amestecand frunzele de salata (normal spalate in prealabil si eventual rupte daca sunt mai maricele) cu ceapa verde (spalata, curatata si taiata rondele), mararul si patrunjelul maruntite cat de cat, adaugam uleiul, otetul (dupa gust sau deloc), sare, nitel piper, putintel zahar (eu n-am pus, deh, dieta).

 

_DSC0223

Feliem carnea in bucati …generoase si o asezam peste salata cu care o amestecam intr-o simfonie generala.

_DSC0224

Mmmmmmmm, delicious!

_DSC0232


Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com