contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Sparanghel Si Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dupa o perioada cu mese imbelsugate, dupa atatea oua , miel si drob, o salata e bine venita.
Desi prima data am mancat sparanghel cand am venit in Germania, pot spune ca a fost dragoste la prima degustare si de atunci astept primavara cu ardoare pentru a ma putea bucura de bunatatile naturii si in special de sparanghel.
Gatesc si alb si verde,dar cel verde ramane in top.
Azi am preferat o salata mixta de alb si verde plus champignons.
Pentru 2 portii am folosit
150 gr sparanghel verde
50 gr sparanghel alb
100 gr champignons
ceapa verde
sare, piper
1 lingurita zahar brun
patrunjel proaspat
boabe piper rosu
ulei masline
crema de Balsamico
Puteti pune cantitati egale de sparanghel (100 cu 100), in functie de gusturi.Ceapa eu am folosit din gradina, cam micuta dar are un gust yumi.
Am curatat sparanghelul, intai am taiat partea lemnoasa, apoi m-am ajutat de curatatorul de cartofi
dupa care am taiat bucati de circa 5 cm .Intr-un vas am pus la fiert apa cu sare si zahar brun, iar cand apa a inceput sa fiarba am pus bucatile de sparanghel, dar fara varfuri.
Fiindca varfurile imi plac mai crocante, am preferat sa le pun cand tijele erau aproape fierte. Cand tijele si varfurile sunt fierte, le punem intr-o sita si le lasam la scurs. Ceapa o taiem inele(bine la mine nu prea au fost inele,fiind asa mica) si o amestecam cu uleiul si balsamico plus sare si piper dupa gust. Ciupercile le-am curatat si taiat in felii nu foarte subtiri. Am pus sparanghelul si ciupercile in vas si am turnat peste dressingul din ceapa, balsamico si ulei iar  la final am presarat patrunjel proaspat tocat si boabe de piper rosu.