contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Surimi Cu Sos Rosu

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Timp de preparare:25 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:                                                                           
Ingrediente:
250 g surimi
o ceapa
3 catei de usturoi
8 masline
100 g ciuperci conservate sau proaspete
4 rosii
o lingura ketchup dulce
4-5 linguri cu ulei de masline                                              
jum lingurita chimen pisat
1 g sofran
sare,piper
o lingura frunze de telina tocata
zeama de la o jumatate de lamaie
200 ml vin alb
                
Mod de preparare:
Batonasele de surimi daca sunt congelate se dezgheata in lapte rece si la frigider pentru a se dezgheta treptat si la aceeasi temperatura dupa care se sterg si se taie cubulete.
Ceapa si usturoiul se curata,se spala,apoi ceapa se taie fideluta sau cubulete,usturoiul se taie feliute ,se inabusa impreuna in uleiul de masline si se stropesc din cand in cand cu cate putin vin.Se adauga maslinele tocate ,ciupercile taiate marunt, chimenul, piperul,sofranul si se mai calesc cateva minute,apoi se pun rosiile oparite, curatate de pielita si taiate felii,o lingura de ketchup dulce si se da in cateva clocote.
Cand totul este fiert se adauga cubuletele de surimi,se lasa sa fiarba acoperit la foc mic cca 5 minute,se adauga telina tocata,zeama de lamaie,se sareaza si se condimenteaza dupa gust...
Se serveste rece cu paine prajita sau crochete cu cascaval...



Articol recomandat de valentinaghidculinar.blogspot.com