contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Vinete (cu Si Fara Maioneza) Si Rosii Umplute Cu Salata De Vinete

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:

vinete

ceapa

maioneza cu ou sau  de post
sau daca nu aveti timp sa faceti maioneza puneti 2-3 lingurite de mustar dulce si putina zeama de lamaie si iese o salata delicioasa

ulei

sare
Mod de preparare:
Eu coc vinetele in cuptorul aragazului.Le asez in tava si le intorc din cand in cand sa se coaca bine pe toate partile. Se coc mult mai repede si mai bine,nu se face fum si miros.La fel procedez si cu ardeii.
De data aceasta am folosit vinete de la congelator.
Le-am dezghetat,le-am scurs bine si le-am pasat bine la robot(pana s-au albit si au devenit cremoase).Daca nu aveti robot le puteti toca marunt si sa le amestecati(frecati) pana se albesc.
O parte le-am facut fara maioneza si o parte cu maioneza...

Vinetele pentru salata fara maioneza le-am amestecat cu o jumatate de ceapa tocata marunt ,2 lingurite de mustar dulce,putina zeama de lamaie,am amestecat bine,dupa care am inceput sa adaug cate putin ulei si sa amestec incontinuu pana am obtinut consistenta dorita( sa nu fie prea mult ulei ca ies gretoase).Se adauga sare,piper si putin cimbru dupa gust.


La salata de vinete cu maioneza ,dupa ce vinetele au fost gata coapte,scurse,tocate se adauga maioneza dupa gust,putina zeama de lamaie ,sare,piper...
 Puteti umple rosii,sa faceti tartine atat cu salata de vinete fara maioneza cat si cu maioneza.Sunt delicioase.

Articol recomandat de valentinaghidculinar.blogspot.com