contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata Din Ciuperci Marinate Cu Somon

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Aceste ciupercute sunt minunate. Recomand tuturor pentru mesele de sarbatori, mai ales, ca se prepara foarte usor. Se pot face din timp si cand va vine pofta, pac si salata e pe masa  Party
Ingrediente:
pentru ciuperci marinate:
1 kg ciuperci pleurotus
130 ml otet de mere sau vin
120 ml ulei rafinat
50 ml apa
1,5 lingurite sare
3 lingurite zahar
6 frunze de dafin
1 lingurita boabe de ienibahar
1 lingurita boabe de piper negru
1 lingurita boabe de coriandru
1 lingurita boabe de mustar alb
1 lingurita cuisoare
6-8 catei de usturoi
pentru salata:
1 ardei capia
1/2 ardei iute rosu
200 gr de somon ( il presarati cu sare si il prajiti )
1 legatura ceapa verde
Mod de preparare:
Spalati ciupercile si le puneti in ceaun, peste ele pisati usturoiul si adaugati mirodeniile, otetul, uleiul si amestecati usor.
Acoperiti ceaunul cu capac si lasati la foc mediu pana incepe sa fiarba apoi faceti focul mic si fierbeti 5 minute.
Le raciti si le pastrati in frigider in borcane sigilate pana la 3 saptamani, cand va vine pofta faceti salata, le puteti adauga doar ceapa verde si deja iti inghiti limba de bune ce sunt, dar eu va recomand sa le incercati intr-o varianta mai festiva si anume pentru ziua indragostitilor Smile 
Pentru salata alegeti ciupercutele cele mai mici pe cele mari le taiati in doua, trei bucati, tocati ceapa, adaugati   somonul taiat bucati din ardeiul gras sau capia decupati cu ajutorul unei forme pentru biscuiti inimioare, iar din resturile care au ramas le tocati cubulete mici si le adaugati si pe ele la salata, tocati marunt si ardeiul iute, amestecati si serviti salata cu doua inimioare din capia strapunse de o sabie love
Pofta buna !