contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata In Cupe, In Straturi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga





...sa stiti ca de salatuta asta chiar m-am indragostit :P ...a fost extraordinar de buna!!!
...si e atat de "la latitudinea noastra" in ceea ce priveste look-ul ei, adica ingredientele pe care putem sa le folosim cat si cantitatile pe care dorim sa le savuram mai apoi, incat nu poti sa nu o indragesti :P
Eu am ales, pe langa patul necesar de salata verde...niste "verdeturi" de sezon, ceva carnita de pui pane, fiindca e preferata lui Bogdi...si-un dressing usor si pufos ca o zi de primavara :))
Ingrediente:
- 1 salata verde
- 1 legatura de ceapa verde
- maioneza dupa gust
- 1 lingurita zahar
- 1 iaurt Cremoso
- o lingura smantana
- 1 castravete
- cateva rosii cherry sau simple
- carne de pui (friptura, pane)
- mazare congelata
Salata se curata, se spala si se taie fasii. Se aseaza in cupe sau boluri:

Pregatiti maioneza dintr-un galbenus de ou, crud + o lingurita mustar si ceva zeama de lamaie + sare cat luati cu trei degete :P ...si ulei, adaugat putin cate putin pana se umfa bine-n pene :)))
Asa a aratat la final:

...aici in stransa legatura cu cutiuta de iaurt :P

Ce iese din fericita imbinare e de vis!!! :)) ...o crema alba, pufoasa si gustoasa (adaugati acum si-o lingurita de zahar, pentru a-i spori si mai mult farmecul :P)

...si de aici incepe stratificarea :P
Primul strat, deci, este de salata verde, taiata fasii; deasupra vine o lingura de maioneza delicioasa...si presarat, usor peste, vin inelele egale/inegale de ceapa verde:

...carnita, taiata tot asa, feliute, felioare... :))

...niste bucatele de rosii:

...si castravete:

...urmeaza mazarea...din loc in loc...
...si cam atat :P

Se lasa o noapte la frigider, cu folie deasupra:

...iar a doua zi, cand o serviti, ii faceti un mot din maioneza, cazut gratios din lingura :))
Mai presarati cateva inele de ceapa verde si gata minunatia :D

...fug sa-mi pregatesc pozele cu drobul...si bunatatile din miel :P
Va pup pana atunci!!! :)
P.S. In loc de carne de pui, puteti folosi costita afumata, taiata bucatele si prajita pana devin crocanta, cat si cascaval sau parmezan ras, asezat intre straturi sau deasupra, dupa cum doriti :)


Articol recomandat de savalaura.blogspot.com