contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata Nemteasca De Cartofi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


_DSC0524
Provocare cat nu se poate mai simpla la Daring Cooks: salata de cartofi. O provocare asa, ca de vara. Intre cele cateva retete propuse, am ales-o  pe aceasta. Nu prea sunt adepta salatelor cu prajeli dar am zis ca o data n-o fi foc. E foarte buna dar e o salata mai mult de toamna – iarna, ar fi pacat sa mancam cu prajeli cand sunt atatea legume proaspete pe piata.
Ne trebuie:

- 10 cartofi de marime medie
- 150 gr. bacon
- ceapa – 4 – 5 cepe sau si mai multe daca va plac
- 4 linguri zahar
- 2 linguri faina
- 2 lingurite sare
- 1 / 2 lingurita piper
- 240 ml apa
- 120 ml otet
Nu va speriati, cantitatile de mai sus sunt pentru 15 portii, daca vreti mai putine impartiti cantitatea la cate porti vreti.

Curatam si fierbem cartofii pana pot fi patrunsi cu furculita. I-am taiat in cubulete – asa imi plac mie.
_DSC0513
_DSC0515
Feliem si prajim baconul, il scoatem cu o lingura-sita, pastrand grasimea rezultata in tigaie. Eu am mai pus putin ulei caci baconul nu era foarte gras.
_DSC0517_DSC0518
Prajim ceapa curatata si taiata in grasimea de la bacon dupa care adauga zaharul, faina, sarea, piperul, apa si otetul si lasam sa fiarba vreo cateva minute, pana se inmoaie ceapa iar lichidul s- mai evaporat. Eu am mai adaugat pe langa ceapa si un ardei feliat subtire. Adoooor ardeiul gras.
_DSC0519_DSC0520
Cand e gata, adaugam ceapa peste cartofi, mestecam bine pentru omogenizare (n-ar strica si niste verdeata maruntita) si….e gata. PlateOpen-mouthed smile
_DSC0525


Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com