contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata Russa Sau Salata Olivier

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Salata Russa a fost creată de către Lucien Olivier prin anii 1860 într-un restaurant din Moscova, de aici și numele ei. Bineînțeles că rețeta era secretă și bineînțeles că a existat și cineva care să o fure ca să se bucure o lume întregă de gustul ei.
Se știa că are în compoziție  ingredientul de bază cartofi cu castraveți cruzi și acri, lăptuci,ouă ,boabe de soia, carne de pui sau  rață afumată, pește și altele toate în diferite combinații.
De aici fiecare poate să adapeze rețeta în funcție de preferințe toți spunând că este rețeta originală.
Salata mea nu știu dacă e originală și nici nu mă interesează atata timp cât eu o savurez cu plăcere!
Ca să o faci ,
Ai nevoie de:
3 cartofi mari
2 morcovi
1 ceașcă cu mazăre
1 ceapă roșie mică
castraveți acri
maioneză
suc de lămâie
ouă
sare,piper
Mod de preparare:
Cartofii se pun la fiert în coajă.Când sunt fierți se curăță de coajă și se taie cubulețe mici la fel și castraveții. Morcovii curățați de coajă se fierb. După ce au fiert se taie cubulețe mici. Dacă aveți mazărea congelată se poate fierbe cu morcovii. Ceapa se taie cât se mărunt puteți.
Amestecați toate ingredientele reci. Maioneza se amestecă cu suc de lămâie și se  pune peste ingrediente.
Potriviți de sare și piper. Serviți salata cu ouă fierte.
Am mâncat mai multe feluri de salată Russa și  cu carne de pui  (aceea avea gust  mai mult de salată de boeuf), însă aceasta mi se pare cea mai potrivită pentru numele său.

Poftă bună!


Articol recomandat de danagaby.blogspot.com