contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salau Cu Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Iar am fost la pescuit nesportiv.
Am sa spun cantitatile din cartea in care e cuprinsa aceasta reteta, respectiv "Preparate din peste", de Smaranda Sburlan: un salau mai mare de 1,5 kg, 300-400g ciuperci albe (de cultura), 200g cascaval, un pahar de smantana, 5-6 rosii mijlocii (eu am pus conserva de rosii , ca la vremea asta...), 50g de unt, o ceapa, sare, piper, un pahar mic de vin, 1/2 cescuta de ulei.
Pestele curatat se pudreaza cu putina sare si se lasa 30 de minute la rece, timp in care ne ocupam de rosii daca avem, adica le curatam de pielite si de seminte si le taiem in cuburi mici, si taiem ceapa julien. Depunem rosiile si ceapa intr-un vas de Jena,
stropim cu ulei, presaram cascaval ras, sare, piper, turnam vin
si asezam pestele. Bagam in cuptorul fierbinte, la foc potrivit.
Calim ciupercile in unt si,
cand apa lasata de ele s-a evaporat aproape complet, le turnam peste salau.
Adaugam smantana si mai lasam la cuptor pana ce sosul scade potrivit, iar salaul e frumos rumenit.
Smaranda Sburlan scrie sa aducem pestele pe platoul decorat cu patrunjel tocat, impreuna cu sosul strecurat, pus intr-o, desigur, sosiera. Acuma, fiecare cum pofteste!
Anyone can cook!


Articol recomandat de mononoke-kitchen.blogspot.com