contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salutare Placintele

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Pentru cititorii lui SanA este clar titlul, da, parintele?

Slide1

Nefiind un blog culinar, deci neavand retete standard, incepem cam ca de obicei cu categoria „diverse”. Divers fiind oul de tara, fiert exact cum trebuie si cum imi place.

ou moale

Tot la categoria, iac’asa, regimul continua (oarecum) cu supa de legume chioara, imbogatita pe parcurs cu dovlecel si busuioc proaspat, servita cu crutoane, fie la halba, fie la cana. Crutoanele fie la cuptor, fie prajite in nitel ulei (supa nu are deloc grasimi).

Am facut si o manuta de salata de vinete. Nu ca am vrut eu sa fie o manuta, dar vanata pe care am luat-o, de jumatate de metru, a crapat si a iesit atata apa din ea ca nu a ramas mai nimic. Nu mi-a venit sa cred cata apa poate avea o amarata de vanata in ea.

Si, bonus, daca m-am trezit la prima ora nu numai ca am gasit la macelar niste oase de vita, o minune, dar am dat si peste vecinul care ducea in casa o ladita de mere de Campulung si am cersit, deci avem si mere bio si cine poate … cade singur in ea.

Slide3

Pe langa la regimul de grabnica insanatosire stomacala, am calcat cu un hot dog cu cartofi prajiti, iaca-l:

Slide4

Sa trecem la placintelele noastre, sunt placintele pentru ca le-am facut plate si subtiri pentru ca si asa a fost sport extrem sa deschid cuptorul la 40 de gradele de afara.

Aveam o bucata de branza nasoala, adica sfaramicioasa, nu rea, dar nu folosea la ce aveam eu nevoie, asa ca am dat o fuga si am luat niste foi de placinta. In umplutura am pus si casul maturat de oaie, branza, oua,

Mi-a iesit de o tavita de placintele si una de tigarete, pe cea de-a doua am congelat-o direct in hartie de copt, doar de pus la foc atunci cand va fi cazul.

placinte

Pe deasupra am pus ou batut cu kefir si am presarat za’atar. Pentru ca a fost subtire s-a copt repede.

Slide6

Si a iesit o farfurioara de ciuguleala.

placinta cu branza

Si gata, cel putin pana la supa de oase de vita cu taitei, gata. rororo