contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Saramura De Peste

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cand spui vara nu poti sa nu te gandesti si la gratar! 
Si de ce nu un gratar de peste cu multe legume?
 Adica ceva foarte sanatos si usor de executat.


Mai ales ca Ama in cadrul Provocarii Secrete m-a trimis in vizita la "O craita in Bucatarie". Trebuie neaparat sa ii faceti si voi o vizita, deoarece veti gasi un blog de poveste.


Pentru aceasta saramura aveti nevoie de 2 carasi mari, 4 rosii, 2 ardei grasi, 6 catei de usturoi, 1/2 legatura patrunjel verde, 1 varf de lingurita cimbru, sare, piper, 1 ardei iute, 4 linguri malai

Curatam peste si il spalam bine. Il presaram cu sare apoi il trecem prin malai si il asezam pe gratarul incins.


Asezam pe gratar si rosiile si ardeiul gras taiat in jumatati.

 Dupa ce pestele si legumele sunt coapte pe o parte se intorc pe cealalta parte.


Intre timp punem la fiert 500 ml apa. Adaugam sare, piper si cimbru. Taiem ardeii si rosiile coapte in bucati mici. In apa care fierbe adaugam legumele coapte si ardeiul iute taiat marunt si le lasam 5 minute sa fiarba sub capac. La sfarsit adaugam usturoiul pisat si patrunjelul taiat.

Adaugam feliile de peste in saramura si mai lasam pe foc mic timp de 2 minute apoi servim cu mamaliga.

Pofta buna!