contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

“saramura” La Tigaie – Cu Carne De Porc Si Legume

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am pus in ghilimele, pentru ca nu intruneste toate conditiile unei saramuri, fie ea de peste sau de pui, dar seamana destul de bine ca idee si altfel nu am stiut cum sa ii zic. Si de buna, e buna, indiferent cum i-o ramane numele.

Slide1

Dar ca sa deviem ca de obicei de la subiect, mi-am amintit de o chestie, street food tailandez. Si asta doar pentru ca mi-a sarit in cale Chang. Si mi-am amintit de crenvustii albi, rotunzi si miti, pe langa creveti si tot felul de gandacei, se mananca si crenvusti si oua fipte, diverse. Eu berea aia am asociat-o in Bangsaen cu niste crenvusti mici, picanti, cu aroma de curry (si niste oua de prepelita la punga, dar din alea nu am avut).

Amintiri din tineretile zbuciumate, Tailanda de buzunar la tine acasa (berea e cam pissweisser, dar ce nu face omul pentru o amintire).

Slide2

Sa revenim la reteta pe care ma incapatanez sa o denumesc saramura, fie ea si la tigaie. Legumele alese: dovlecel (dovlecel prajit in sos de saramura, mmmm), ardei gras, rosie. Pentru sos: marar, fulgi de ardei iute, usturoi, otet.

Baza, o bucata de ceafa de porc. Toate trase la tigaie intr-o ordine neprestabilita.

Slide3

Peste elementele sosului am turnat apa fierbinte, am lasat sa infuzeze si apoi am pus peste legume si carne si le-am lasat sa se impace.

Slide4

O, da, marea flescaiala a acestei “saramuri” ar fi mers cu mamaliga, dar cine sa faca pe caldura asta, merge si cu niste pita calda (aia a padurarului).

Slide5

Carcotasilor le dau vag rezon, ca la un gratar ar fi iesit altfel, eventual si cu ardeii iuti proaspeti si copti. Cui nu ii convine ca la bloc, sanatate si virtute.

rororo