contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sarlota De Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Sarlota, desertul copilariei atat de bun si aromat.
Am folosit:

  • 2 oua, 100 ml lapte, 300 gr frisca, 1 zahar vanilat bourbon, 2 linguri de cacao, 100 gr zahar pudra, o lingurita de gelatina.


Ouale se freaca cu zaharul, se amesteca cu laptele, zaharul bourbon si se pune compozitia la fiert in bain-marie, amestecand permanent sa nu se faca cocoloase. Se adauga gelatina dizolvata in putina apa si se amesteca bine.
Cand compozitia are consistenta unei creme se da jos vasul de pe foc si se amesteca cu cacaoa.
Se pune la rece (eventual pe balcon). Cand s-a racit complet se amesteca frisca.
Asezam sarlota in cupe, o decoram cu frisca si o tinem jumatate de ora la frigider inainte de a servi.