contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sarlota

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Reteta Sarlota   sau Reteta  Charlotte

Este o crema care se prepara în acelasi mod ca si Cremele foarte fine cu gelatina II si exact din aceleasi cantitati, cu deosebirea ca aceasta se aranjeaza într-o forma tapetata cu piscoturi de sampanie. De obicei, se aranjeaza în forma mai înalta si putin tuguiata, ca si cea de budinca cu marginea ondulata, de cea 1 1/2 1, sau în forma de cozonac mai înalta, din tabla inoxidabila, cu marginea ondulata. Forma se îmbraca lateral cu piscoturi, asezate în golurile ondulate si stropite bine cu 100 ml rom sau lichior triplu sec.
Dupa ce lighenasul s-a luat de pe vasul cu apa clocotita si compozitia cu gelatina s-a racit, încît sa nu fie nici calda, nici rece, se adauga o lingura cu vîrf de frisca rece (scoasa din frigider cu 10 minute înainte) si o lingurita cu vîrf de gem din coji de portocale sau 50 g stafide, înmuiate cu o ora înainte în 15 ml rom (împreuna cu romul); se amesteca cu lingura numai prin rasturnare, usor, pîna la fundul lighenasului, de 6—7 ori.
Se pune apoi si restul de frisca, adunînd-o toata cu lopatica din plastic de pe vas apoi se amesteca cu telul, prin rasturnare, pîna la fundul lighenasului, de 8—10 ori.
Crema se desarta în forma pregatita dinainte care, apoi, se introduce în frigider, unde se lasa 3—4 ore, ca sa se coaguleze gelatina. Dupa aceea, peste forma se pune un platou de tort cu picior si se rastoarna. Forma se înveleste imediat cu un servet mai gros, udat cu apa fierbinte, bine stors si se lasa 2 minute, ca sa se încalzeasca putin crema; aceasta se va dezlipi imediat.
Se ridica, apoi, forma si se orneaza crema, abundent, cu frisca cu gelatina, cu ajutorul cornetului cu sprit crestat, modelînd dîre ondulate care sa porneasca chiar din vîrf pîna jos, la baza în asa fel, încît sa ramîna neacoperita o portiune de 1 cm de-a lungul fiecarui (piscot, ca un decor. În vîrf se modeleaza o rozeta mare.

Retete asemanatoare


Articol recomandat de retete-prajituri.net