contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sarma / Sarmale în Foi De Viţă

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


INGREDIENTE:
1 kg. carne de vită tocată
două cepe medii
o ceaşcă de orez
4 linguri de pastă de tomate
sare, piper
50 ml ulei 
frunze de viţă (sunt super dacă sunt proaspăt culese )


MOD DE PREPARARE:
Se spală bine orezul şi se toacă ceapa foarte mărunt. Într-un bol punem carnea tocată, ceapa, orezul, pasta de tomate, uleiul,  condimentele şi amestecă bine. 


Se opăresc foile de viţă (se intorduc pentru câteca secunde în apă  fiartă)


Se umplu foile, se rulează şi se înfundă la capete, cu cât sunt mai subţirele cu atât mai bine :) 



Tapetăm cu 2-3 foi de viţă oală în care urmează să fierbem sarmalele, după care le aramjăm frumos şi adăugăm apă până la nivelul sarmalelor. 


Când punem oala la fiert punem o farfurie deasupra astfel ca sarmalele noastre să stea cât mai grupate.  


Se servesc calde cu smântână sau iaurt deasupra.