contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sarma

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Nu radeti, ca e o mare sarma si, desi nu am avut rabdare sa fac vreo gadileala artistica, deci pozele sunt de ghetou, bai, bune ca sarmalele a la lene.

Slide5

Dar mai inainte, sa vedeti captura, culmea culmilor, la supermarket, la Mega (asa e la astia, una calda, una rece), prune si rosii romanesti si mai ieftine si mai bune ca la piata, au luat-o razna rau pietarii.

Slide6

Am facut o prajiturica mica de tot cu prune, am facut cam putin pandispan, e drept, dar asta nu inseamna ca nu e buna.

Slide7

Sa gasesti legume si fructe mai bune ca la piata deja mi se pare o eroare mare in sistem. E, iaca si prajitura, prunele acrisoare, numai bune.

Slide8

Deci cum spuneam …

Slide9

Am vrut sa fac sarmalele clasice, la cerere, dar turbam de cald, asa ca jap, jap. Am tocat (uh) o varza dulce si am lasat-o sa scada, am pus si varza murata, niste pastrama (asa ii zice vecinul unei carni uscate de porc), o coada de porc afumata, mult marar, sare, piper. Carnea tocata, standard, amestecata cu ceapa, framantata cu ulei, boia, marar, sare, piper, a, da, orez, ca era sa uit sa scriu. Sos din suc de rosii, fulgi de ardei iute si am mai aruncat si niste foi de dafin si jap, straturi. Salamul ala de deasupra e numai si numai pentru mine, cand s-a rumenit, l-am mancat.

Slide10

Deci in loc de sarmale, o mare sarma. Am gustat fierbinte (si am pus si altele pe langa, sa vad care cu ce merge).

Slide11

Sarmaua se taie mai misto calduta si se manca mai bine la rece, a doua zi.

Slide12

Ardeiul iute si cuptorul pe caldura asta is ca si cum ai turna gaz pe foc, dar na, trebuie antrenament.

rororo