contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sarmale Cu Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am primit de curând nişte varză murata tare faină şi aşa că am făcut ultima tura de sarmale până la Crăciun (nu ne plac cu varză dulce).

Am folosit:

-varză murată

-orez – cam o căniţă

-carne tocată de porc – 500 g

-3 cepe roşii medii

-3 morcovi mari

- 3 ciuperci mari

-o bucată de fleică afumată – aproximativ 250 grame

-os afumat

-cimbru uscat – o legătură

-ulei

-roşii pasate – o cutie de 500 grame

-sare

-piper

Ceapa am tocat-o mărunt, morcovul l-am dat pe răzătoarea mică, ciupercile şi fleica afumată au avut aceeaşi soartă, le-am tocat mărunt.

Într-o tigaie încăpătoare (wok) am pus uleiul ( trebuie destul de mult ulei cam 100 ml)la încins, am călit puţin ceapa, până s-a înmuiat, am adăugat fleica apoi ciupercile şi morcovul. Le-am călit amestecând continuu vreo 15 minute, apoi am adăugat jumătate din cutia de roşii pasate, vreo 250 grame.  Am mai lăsat pe foc vreo 10 minute şi apoi le-am dat deoparte ca să se răcească.

După ce s-a răcit am adăugat carnea tocată, orezul bine spălat, sare, piper şi cimbru.

Următorul pas: asamblarea.

Am împachetat sarmalele, procedeul, deşi pare complicat e foarte simplu, după cum se vede în poză  – se ia o frunză de varză, se pune umplutura pe ea, se rulează şi apoi se închide la capete – se introduce partea de varză rămasă la capete în interior cu ajutorul degetelor. Sper că am fost cât de cât coerentă în explicaţie :P

Şi tot aşa până ce se termină umplutura, sau varza :P

În oala în care le-am fiert am pus la bază un strat de frunze tăiate şi crenguţe de cimbru, am aranjat sarmalele, apoi am pus oasele afumate, iar cimbru, iar sarmale şi la final, deasupra lor încă un strat de varză tăiată.

Înainte de a le pune la foc am dizolvat în apă restul de roşii pasate şi am turnat amestecul în oală, să acopere sarmalele.

Iar deasupra am pus o farfurie întoarsă care să le preseze puţin.

Le-am fiert la foc mic vreo 2-3 ore.

Durează mult si prepararea şi fierberea, dar merită :)

Se servesc cu sau fără smântănă.

POFTĂ BUNĂ !


Filed under: Bucatarie romaneasca, Porc, Retete cu carne