contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sarmale Cu Pasat (crupe De Porumb)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Reteta, sfaturile si pasatul (crupele) sunt toate de la Mirela de pe Culinar.

Ei bine, mint frumos, normal ca am facut niste modificari si nu a iesit fix ca sarmaua ei dar acum stiu cum trebuie sa iasa asa ca va descriu eu reteta mea si pe urma va spun si unde cred ca trebuie umblat.

Mai intai sa vedeti cum am curatat pasatul, cam ca la coliva, ape, multe ape, nenumarate ape peste ape cu ape. Bine, reteta mea cere si ajutoare care sa taie si toace ceapa si sa impatureasca la sarmale, inca mai am de tras nitelus si daca loki a zis sa stau cuminte, sunai un prieten, vorba emisiunii.

Nu e ritual dar trebuie spalat muultmai mult decat arpacasul. Nu va speriati ca mai toate pozele sunt miscate, da? Stiti deja ca nu doresc sa devin un fotograf la fel de bun ca altii si pozele au caracter informativ. Asadar atelierele harniciei: dovleac copt pentru placinta si sarmalele si in foi de varza si in foi de vitza. Bio.

Da, stiu, balamuc in floare, asa si trebuie.

Asadar am amestecat carne, condimente, pasat spalat, ceapa si apoi Doina mi-a impachetat sarmalele. Asa ca ramane sa va explic numai cum le-am cladit. Am folosit supa cu afumatura de la ciorba facuta deja, am inabusit varza noua, am amestecat cu varza murata, am pus ardei iute, cimbru, boia iute, piper, sare mai deloc ca e varza sarata.

Pe deasupra am pus niste carne si pasta de ardei kapia si am lasat totul la cuptor. Mult.

Suficient de mult cat sa o apuce disperarea pe nebuna satului care tropaia la usa cuptorului (si care a si furat sarmale pana la urma).

Prima degustare, in miez de noapte. Le-am mai pus pe urma iarasi si a doua zi, fierbe greu pasatul.

A doua zi, dupa micul dejun …

… le-am mai dat la cuptor cu putina apa amestecata cu ulei. Si gata, iarasi nu am stat bine in cumpana si a iesit o poza bestiala, dar intelegeti ideea.

Ce o sa modific: absolut cert amestecul de carne trebuie sa fie mult mai gras ca al meu sau framantata compozitia cu mai mult ulei. SUnt bune dar se poate si mai bine. Pe urma absorb mult mai mult arome, saratura si iuteala decat sarmalele cu orez, asta clar. Azi nu mai erau iuti deloc. Oricum cu rabdare poate o sa ajungem la perfectiune :D

E prima oara cand fac asa ca fiti ingaduitori, respectati ideile alea, mai multe condimente, carne mai grasa sau mai mult ulei si cred ca ies. O sa revin oricum pentru ca pun pariu ca maine vor fi mai bune, sa vedem ce zice si soacra :D

Pana sa ajung sa pozez si placintele … e, placinte, nimic special. Nu, nu le-am pus in tava nici pe alea dar am cumparat dovleac si foi si am avut ideea mareata sa pun tava in loc de capac peste sarmale, mama ce rororo era in casa.

mult rororo tuturor