contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sarmale De Primăvară Cu ștevie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Sunt nelipsite primăvara.

Avem nevoie, se-nțelege, de ștevie, apoi facem umplutura de sarmale cu ce ne place. Eu am pus 1 kg carne de porc tocată, 2 cepe (ca să aibă gust de primăvară, vom pune și o legătură de ceapă verde), ulei, 100 g de orez, pastă de tomate, 1 ou, o lingură de făină, o legătură de mărar, o legătură de pătrunjel, sare, piper, boia de ardei. Se face umplutra, amestecând toate acestea. Cine vrea, va căli ceapa și orezul, eu le prefer crude, că e mai dietetic.

Foile de ștevie trebuie curățate de nervura groasă din mijloc, dar tăind-o în lungul ei, pentru a mai lăsa o parte subțire pe frunză, altfel se desprind de tot și va fi greu la rulat sarmalele.

 Se opăresc frunzele foarte puțin în apă cu sare și borș, doar 3 secunde. Altfel, veți păți ca mine: când am făcut prima dată sarmale cu ștevie, le-am opărit vreo câteva minute, cum făceam la varză și la vița de vie; s-au înmuiat complet și nu nici vorbă să mai pot face sarmale cu ele. 

Se fierb molcolm, la foc mic, pentru că frunzele de ștevie sunt fragile. Se adaugă în apa în care fierb, mai spre final, un pic de borș proaspăt sau suc de roșii.

Merg bine cu mămăliguță și smântână. 

Da, rețeta nu e de sezon, că suntem în plină vară. Se-nțelege că le-am făcut mai demult, iar acuma ..........stau și poftesc..............



Articol recomandat de aromele.blogspot.com