contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sarmale Din Varza Acra

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Se pot prepara si din varza dulce in tot timpul anului, dar de Craciun, cele din varza acra nu lipsesc din casa nici unui roman. Simplu se facut, cu diferente mici de la o zona la alta a tarii, Sarmalele sunt o mancare traditionala pentru toti romani.

Ingrediente:
* 800 g carne tocata amestec
* 2 cepe tocate       * 2 linguri orez
* 1 caţel de usturoi tocat
* 1/2 lingurita cimbru tocat
* 3/4 lingurita de menta
* 1 cutie rosii in bulion     * boia de ardei
* sare     * piper     * ulei     * apa
* 1 varza acra mare

 


Mod de pregatire:
Se spală varza, daca este prea acra se lasa putin la apa. Se desprind foile una cate una. Se taie cotoarele. Daca frunzele sunt prea mari, se taie în jumatate. Se amesteca carnea tocata, ceapa calita, orezul, usturoiul, cimbrul, menta, sarea şi piperul. Se umplu foile de varza, apoi se ruleaza cu totul. Frunze de varza prea mici sau prea rigide ce nu se poate rula, va vor taia julien cat mai subtire. Iîn partea de jos a vasului se aseaza un strat de varza tocata, apoi afumatura, ca felii de bacon, carnati, slanina, dupa gust, pentru aroma. Se aliniaza sarmalele in rand, cat mai strans. Se acopera cu alt strat de varza si asa mai departe. Ultimul strat va fi varza tocata.


Se adauga sosul de rosii si rosiile taiate, apa cat sa acopere sarmalele si se fierb la foc potrivit cca. o jumatate de ora. Dupa aceea se dau la cuptor pentru inca 20-30 minute. Se servesc, dupa gust cu mamaliga si smantana.



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com