contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sarmale Foarte Picante

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Din nou, nimic nou, la cererea publicului, sarmale, s-au mai vazut, s-au mai facut, oricine le poate face, dar merita amintite pentru ca am combinat niste idei de la fetele de prin Moldova, de peste si de ne-peste Prut.

Ieri a deschis bulgaroaica, asa ca am luat carnea tocata de la ea, in sfarsit. Asa ca in prima faza, peste carne am pus cimbru, boia iute, ardei iute fulgi.

Apoi am mixat (mi-a fost lene sa toc atat de marunt totul la mana): morcov, ceapa, boabe de piper (eu am pus szechuan ca imi place aroma si e mai iute, nu da nici o aroma de chinezism, puneti de care vreti), piper rosu, slanina afumata, sare si varza proaspata inabusita (dupa o idee de-a Anisoarei, mai veche).

Am amestecat totul si am separat o parte ca sa fac niste chiftele, nu stiu cand, dar o sa vina.

Partea proasta a fost ca am dezghetat un pachet de varza murata cu niste foi infame, zdrentuite, am mai dezgetat unul, asa ca o parte din sarmale au iesit de marime normala (nici ardelenesti, nici moldovenesti) si o parte, liliputane, dupa cum puteti vedea:

Pentru criticii mei dragi, nu sunt pete pe pervaz ci umbre de pe plasa, din vita e vie, ma iertati. Si mai ales ma iertati ca fac sarmale vara, nu ma pot opune cererilor.

Pe fundul oalei am pus varza proaspata inabusita si suc de rosii.

Nu am mai facut mamaliga, am degustat asa, cu nitica smantana si ardei iute. Asadar, scara magarului:

Portia mea e intr-un castron normal si sunt doua sarmalute mini, din alea cat jumatate din bricheta :D

Apropos, ma dadui pe site-ul oficial al celor de la Maggi ca prea ma secau cu reclamele, sa vad ce zic, dadui asa, la plici pe doua articole, tari de tot, cica site profi, te invata sa mananci cu copiii tai ce e mai bun, dar nu au habar de cele mai banale alimente, preparate si ingrediente cei ce scriu pe site, ia, numai doua exemple.

Alimente obisnuite in bucataria asiatica

› Cereale: orez, taitei, paine, mei

› Boabe: soia, alune, miso, tofu

Alimente comune in dieta mediteraneana:

› Fainoase: paine, paste, cereale, orez, cuscus, mamaliga, cartofi

› Peste, crustacee, sadine

Pe sadine nu le cunosc, dar de cand sunt cartofii, orezul si mamaliga fainoase? De cand painea si taiteii cereale? Si mai ales, unde se gaseste tofu si miso, boabe? =))=)) Vai de capul lor.

Si mai au si retete pe site. Am ras cu lacrimi, sunt traduse precis, macar o parte, de cineva care nu deosebeste un ou de o gaina. Si fac reclama la cum se mananca bun. Vai steaua lor, puteau plati pe cineva sa le verifice aberatiile la cati bani au.

hard roc aleluia



Articol recomandat de aphextwinz.wordpress.com