contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sarmale în Varză Murată

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ingrediente:
1-2 căpăţâni mici de varză murată, 400 gr carne tocată, 3-4 linguri de jumări, 200 gr slănină afumată, 2 cepe mici, 3-4 linguri de ulei, un pahar de orez, cimbru, sare, piper, boia.

Mod de preparare:

Se mărunţesc jumările.

Se desface slănina de şorici. Slănina se taie cubuleţe foarte mici, iar şoricul se taie felii mai mari.

Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă.

Într-o tigaie se pun uleiul şi ceapa la călit, la foc mic până devine sticloasă, apoi se presară puţină boia şi se stinge focul.

Într-un vas se pun carnea, orezul spălat şi scurs de apă, jumările, slănina, sare, piper, cimbru, ceapa împreună cu uleiul şi se amestecă bine.

Se desfac cu grijă frunzele de varză murată, se taie cotorul şi se umple cu compoziţia din vas.

Într-o oală mare se aşează şoricul de la slănină şi
sarmalele umplute.
Dacă rămâne moare, se toarnă în oală şi se completează cu apă cât să acopere sarmalele. Se pun 3-4 foi de dafin şi se lasă la fiert, la foc mic.
Dacă doriţi, puteţi pune felii de slănină şi printre sarmale, în oală.

Se servesc calde.

Poftă bună!

Articol recomandat de reteteilustrate.blogspot.com