contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sarmale Si Ciorba De Vita

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O sa ziceti, moa, iar a descoperit una continente noi. Ei bine, ca de obicei, retetele au cate ceva deosebit (plus ca sunt de tinut la jurnal).

sarmale

Bineinteles ca deviem, ca am pastrat pielea puiului primit de la Mama Geta si i-am facut felul intr-un mod complet de regim pentru ridicarea necontrolata a colesterolului :D

Slide2

Acum despre sarmalele noastre, efectiv am primit o gramada de mancare de pasti de la altii, am reciclat, reconditionat, am tot avut chichimichi de terminat, abia acum revenim la ale noastre. Si cum aveam absolut tot ce imi trebuia, trebuia numai sa le pun in oala, am facut sarmale din frunzele aranjate la congelator si umplutura gata pregatita pentru ardei umpluti cu carne si ciuperci.

Pana si afumatura aveam congelata, am congelat tot ce am prins la reduceri sau ce am primit si nu s-a consumat. Asadar, sarmalele, babane de data asta, nu cum le fac eu de obicei, dop, erau frunzele uriase si subtiri (pentru cei care nu au inteles umplutura, e la link, da?).

Slide3

Le-am acoperit cu sosul facut din legume, despre care v-am povestit la reciclate.

Cel cu rosii, ceapa, ardei, da.
In rest, apa, cuptor si asta este tot pentru ca, spuneam, aveam totul gata, nici macar bulion nu am desfacut. Daca au iesit bestiale? Da.

Slide4

Cat despre ciorba de vacuta, cam la fel, congelator si sosuri deja pregatite.

Ciorba de vacuta

Si tot asa, inainte sa va mai arat ceva, da, primavara. Liliacul mi l-am tuns ca toti nesimtitii rup din el si il facusera varza, am luat si eu am dat si la vecini, ca e mult, de ce sa il ia jecmanitorii sau sa il vanda tiganii in piata? Era mai frumos in gardul viu dar nu mai rezista ce a ramas nicio zi.

Ardeiul iute de anul trecut, culmea, infloreste, parca e un bonsai abstract.

Slide7

Slide6

Despre ciorba, putine de spus, oase cu ceva carne de la congelator, legume, absolut tot ce am avut: ceapa, praz, ardei gras, cotoarele de varza, pastarnac, telina, mazare, morcov. La final am dres-o tot cu sosul facut de il folosisem la sarmale, ultima transa, leustean si tarhon. Nu am mai acrit-o. Gradinuca zici ca e, ar fi fost buna si fara carne, dar aveam nevoie de zeama ca sa ii trag un pilaf si potaii.

Slide5

Reiterez pentru cei veniti mai tarziu sau mai caposi, acesta nu este un blog culinar, cei ce vor retete la miligram sa cante la alte porti, multumesc pentru intelegere.

rororo