contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Satay De Porc Cu Sos De Alune

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

by Alice albinutza

   Satay este un fel de mancare foarte popular in Thailanda. Dupa cum ne zice Gordon in Bucataria Lumii, satay-ul se face cel mai bine pe gratar pentru ca preia din gustul de afumat, dar puteti folosi si o tigaie-grill sau un gratar de aragaz. 
   Am facut satay-ul cu carne de porc acompaniat de un sos rece de alune. De-a dreptul savuros de delicios. Bine asta pentru adeptii gusturilor experimentale, pentru cei dornici de aventuri culinare, pentru cei care pot manca cu farmec si alta mancare decat cea pur romaneasca, invatata de la mama :) (fost-am putin rea? ei na, sa ma iertati) 
   Dar, macar o data in viata, pana ajungeti in Tahilanda, incercati Satay de porc, cu sau fara sos de alune :))

Asadar ingrediente:

  • 500 gr spata porc sau file
  • 125 gr lapte de nuca de cocos de la conserva
  • 1 lingurita ghimbir pudra
  • 2 lingurite coriandru
  • 2 lingurite chimen
  • 1/2 lingurita sare de mare
  • 1 lingurita zahar
  • piper proaspat macinat
pentru sosul de alune:
  • 100 gr alune nesarate
  • 200 ml lapte de nuca de cocos de la conserva
  • 4 linguri pasta de curry verde
  • 1 1/2 lingurita sare de mare
  • 1 lingurita zahar
  • coaja de zeama de la o lime


    Taiati carnea de porc in fasii subtiri. Puneti restul ingredientelor, intr-un bol si amestecati. Adaugati carnea de porc si amestecati bine. Puneti deasupra o folie de aluminiu si dati la frigider pentru macar 2 ore sau cel mai bine peste noapte.
      Intre timp facem sosul de alune. Macinam alunele in mojar sau robot. Intr-o cratita incingem 2 linguri lapte de nuca de cocos. Cand s-a incins adaugam pasta de curry verde si lasam la foc mic pana ce degaja o aroma placuta. Adaugam restul de lapte de nuca de cocos, alunele macinate, sarea de mare, zaharul si coaja si zeama de lime. Lasati la foc mic pana ce sosul se ingroasa. Turnati-l intr-un bol si lasati-l sa se raceasca foarte bine.
    Scoateti carnea de la frigider, puneti fasiile pe bete de frigarui de metal sau din bambus tinute in apa si incingeti gratarul.
    Lasati-le pe gratar citeva minute pana se rumenesc pe fiecare parte.

    Serviti-le fierbinti cu sosul de alune. 
   Pofta buna!

pentru Concursul aniversar 1 an de afaf.ro