contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sausage And Mash Sau Carnati Cu Piure Si Gravy De Ceapa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



        O reteta traditionala englezeasca. Pana sa ajung sa locuiesc in Marea Britanie nu am combinat niciodata carnatii cu piure-ul de cartofi si nu as fii crezut ca am sa o fac vreodata, dar de cum am gustat aceasta minunatie am devenit dependenta...intradevar simplu si delicios.
   - 6 carnati proaspeti (daca sunt mari folositi doar trei)
   - 3 cartofi potriviti
   - 200 g fasole verde (sau orice legume preferati, ori puteti servi fara legume)
   - unt si lapte pentru piure dupa gust
   - o ceapa
   - 2 cuburi condiment vita diluate intr-o cana apa calduta
   - o lingura faina
   - o lingurita otet balsamic
   - sare si piper
        Puneti carnatii pe o tava de cuptor, stropiti cu putin ulei si puneti in cuptorul incins la 190°C/375°F/gaz 5 pentru 20 de minute sau pana ce carnatii capata o culoare aurie.

        Taiati cartofii in cuburi de marime potrivita si punetii la fiert in apa cu un praf de sare. Fierbeti fasolea verde taiata fasii de asemenea in apa cu putina sare.


         Aceasta reteta se serveste cu un gravy de ceapa, pentru prepararea acestuia tocati ceapa marunt si caliti-o in putin unt pana ce devine transparenta apoi adaugati otetul balsamic si lasati la foc mic pentru 5 minute avand grija sa nu se lipeasca sau sa se arda. Adaugati supa de vita (obtinuta din cuburile diluate) si lasati sa fiarba pentru inca 5 minute. Intr-un castron amestecati lingura de faina cu 2 linguri de apa rece pana ce obtineti o pasta fara cocoloase apoi adaugati cateva linguri din supa de vita fierbinte. Turnati amestecul  peste gravy si lasati sa fiarba pana ce acesta se ingroasa, potriviti de sare si piper. Din pacate pentru gravy am uitat sa fac poze (m-am grabit sa asez repede pe farfurie ca ne era o foame...:P)
        Cand cartofii s-au fiert, scurgeti apa ramasa, adaugati untul si cateva linguri lapte apoi pasati cartofii cu o paleta pentru piure sau  cu o furculita.

                       Si uite asa arata la final, nu pot spune nu la asa ceva.



                                               POFTA BUNA!!!