contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Savarina Neagra, Readaptata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga






Timp de preparare:
30 minute
Ingrediente:
Pt ca se tot vorbeste de criza, normal ca nimic nu se risipeste, totul se valorifica. Pt aceasta prajitura, am folosit cozonac cu nuca de casa, care a ramas si caruia i-am dat o noua utilizare alaturi de alte ingrediente pe care le-am avut la indemana prin camara si frigider. Pt ca la inceput mi-am propus sa fac o savarina, dar pt ca nu am gasit prin casa frisca, desi eu stiam ca mai am, am trasformat rapid reteta.
Avem nevoie de: cozonac(bucata mea a fost taiata in 4 parti), 250 ml sirop, 1 plic crema de cacao la rece, 1 vanilie, 150 ml lapte rece, fulgi de ciocolata pt ornat.
Pt sirop: 2 linguri zahar, 2 bomboane menta, 2 bomboane vanilie, apa.
Mod de preparare: Am taiat bucata de cozonac dupa a mea dorinta, dar nu mult mai mare decat o prajitura obisniuta, am insiropat bine bucatile cu un sirop astfel preparat: am topit 1 lingura de zahar, am caramelizat usor, am stins cu 1 cana de apa(cam 250 ml), am adaugat 2 bomboane de menta si 2 de lapte pt arome si am fiert incet pana la topirea acestora. Am last siropul sa se racesca. Intre timp am preparat crema: intrun vas se pun 150 ml lapte rece, se adauga praful de crema, se omogenizeza usor, apoi se bate cu mixerul 3 minute. Se insiropeaza bine cozonacul cu siropul care deja s-a racit, apoi imbracam cozonacul cu crema si ornam dupa imaginatie.



Articol recomandat de dulcesarat.blogspot.com