contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Scones Cu Ghimbir Si Lapte Batut

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
0264
De cand am incercat prima oara o reteta de scones, am devenit fana prima reteta incercata o gasiti aici. Scones sunt un fel de mini-chifle dulci, solutia ideala pentru o dimineata de weekend linistita in care vrei sa-ti rasfeti familia cu niste bunatati calde, delicioase dar fara sa fii nevoita ca, pentru aceasta, sa stai mult in bucatarie- se fac foarte repede, maxim jumatate de ora, cu copt cu tot. Avem nevoie de:

450 gr. faina cernuta

250 ml lapte batut

100 gr. unt rece, taiat cubulete

o lingurita ghimbir ras marunt

75 gr. zahar tos

un plic praf de copt

un albus de ou, putin batut

o lingura zahar tos

Preincalzim cuptorul la 200 grade C.
Intr-un lighean mare, se amesteca faina cernuta cu praful de copt ghimbirul si un varf de sare, adaugam cuburile de unt rece, zaharul pudra si se framanta cu mana pana cand ingredientele incep sa se contopeasca, oricum deocamdata maximul ce-l putem obtine este un aluat cu aspect faramicios.
PicMonkey Collagee
Turnam si laptele batut si incepem  a framanta pana se omogenizeaza. Presaram faina pe masa si intindem aluatul in asa fel incat sa aiba o grosime de 2 cm si cu un pahar cu gura nu foarte mare, tai forme in aluat, viitoarele scones. Tapetez tava cu hartie de copt si asez acolo cerculetele de aluat, le ung cu albusul de ou usor batut, presaram deasupra zahar tos si bagam la cuptor circa 10 minute, timp in care cresc si se rumenesc…miam-miam. Este tentatia sa le tineti mai mult in cuptor, stiu ca ma facut-o si eu dar prea mult devin prea crocante, in schimb daca stau doar trebuie, abia au o crusta crocanta iar miezul  moale…..Un deliciu. Anyway, cel mai bine merg calzi se poate si reci dar calzi sunt o nebunie.
Prin traditie, scones merg mana in mana cu lemon curd, o crema de lamaie pe care mi-am propis sa o incerc cat de curand. In absenta acesteia, merg perfect cu niste smantana ori nitel unt cu dulceata la mic dejun sau, de ce nu, la gustarea de dupa amiaza cand savuram un ceai fiebinte si aromat. Perfect match!
0255