contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Scones Cu Mere, Calde, Perfecte  Mic Dejun Delicios Sau 5 Oclock Tea

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Duminica dimineata… O zi racoroasa… Miros de mere coapte, scortisoara… Earl Grey, aroma de bergamot… Scones calde, fresh out of the oven, cu mascarpone si gem de dovleac cu mere… Perfect :)

1 mar mare, curatat de coaja si seminte, taiat cubulete

200 g faina, cernuta

80 g faina integrala

1 lgt bicarbonat de sodiu

1 lgt scortisoara

75 g zahar brun

75 g unt nesarat, taiat cubulete, foarte rece

140 ml iaurt cremoso + inca o cutie de iaurt cremoso pentru pensulat

zahar brun pentru presarat peste scones

faina pentru presarat pe suprafata de lucru

Se incinge cuptorul la 220 grade C.

Se amesteca faina alba, faina integrala, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si zaharul. Se adauga untul si se amesteca putin, pana prinde aspectul unor firimituri. Se adauga iaurtul si se amesteca usor (nu in exces).

Se transfera aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se incorporeaza bucatile de mar, framantand usor. Se imparte aluatul in 9 bucati egale, rotunde; se pun in tava pentru cuptor, pregatita in prealabil (tapetata cu unt si faina sau hartie speciala pentru copt).  Se pensuleaza fiecare scone cu iaurt si se presara cu zahar brun.

 

Se pune tava in cuptorul incins, aprox 25 minute. In ultimele 10 minute, eu am pus deasupra o folie de aluminiu, libera, nefixata de tava, pentru a nu deveni prea “colorate”. Se racesc putin pe o tava grill. Se servesc calde.

 

Minunate!!!!

Articol recomandat de delicioasa.com