contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Scordalea (musaca Cu Peste)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Este o rețetă adusă de greci în satele din Delta Dunării. Am folosit hering afumat, dar vă sfătuim să îl evitați. Este plin de oase. Ne-a luat o jumătate de oră să le înlăturăm.

Ce îţi trebuie pentru 4 porţii – poza1:
- 300 gr file de pește
- 6 cartofi
- lămâie
- sare, piper, ulei
- 7-8 căței de usturoi

Plan de lucru:
- se fierb cartofii pentru piure (poza 2)
- pisăm usturoiul (poza 3) și fărămițăm peștele (poza 4)
- facem piureul, în care punem usturoiul, puțin ulei (poza 5) şi zeamă de lămâie (poza 6)
- punem un strat de piure pe fundul unei vas de yenna (poza 7), peste care întindem peștele (poza 8 ), peste care formăm încă un strat cu restul de piure (poza 9)
- poftă bună!

Timp de preparare: 30 minute
Preţ: 4,5 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)

scordalea (musaca cu peste) 1 scordalea (musaca cu peste) 2 scordalea (musaca cu peste) 3 scordalea (musaca cu peste) 4 scordalea (musaca cu peste) 5 scordalea (musaca cu peste) 6 scordalea (musaca cu peste) 7 scordalea (musaca cu peste) 8 scordalea (musaca cu peste) 9
Filed under: A1. Aperitive


Articol recomandat de hapleablog.wordpress.com