contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Scurt Tratat De Pepenologie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ca demn cap al familiei noastre de bloggeri mâncăcioși, mie îmi revine sarcina de a alege pepenii.
Treaba e ușoară dacă vânzătorul îți face dop – deși practica e mult mai puțin obișnuită azi decât acum câțiva ani.

Dar mie nu-mi place dopuiala – mi se pare că pepenii se trec mai repede. Mai mult, un dop mă lipsește de ocazia de a-mi dovedi priceperea și intuiția.

Iar dacă iei lubenița din magazin, tratatul de față se va dovedi mai mult decât util.

După îndelungi interviuri cu cei mai iscusiți dăbulenieni, am aflat cele trei semne ale unui pepene bun.

1. Pata de soare
Un pepene care a stat la copt pe câmp cât trebuie va avea pe o latură o pată gălbuie. Cu cât e pata mai mare și mai deschisă la culoare, cu atât va fi pepenele mai copt.

2. Moțul
“Moțul” este diametral opus codiței, la celălalt “pol” al pepenelui. Nu știu care este explicația, dar toți pepenologii spun că un “moț” foarte mic (cu diametrul sub cinci milimetri) este un semn clar al unui pepene bine copt.

3. Tăria
Ultimul test pe care trebuie să-l treacă un pepene este testul tăriei, care este relevant pentru prospețimea dovleacului. Pentru el, ai nevoie de ceva putere, deci este preferabil să ai un domn prin preajmă. Se ia pepenele și se strânge între palme. Un pepene proaspăt nu va ceda strânsorii, ci va rămâne ferm (corolarul acestei teorii este că, dacă intensifici strânsoarea, pepenele va crăpa – atunci vei fi sigur că e copt, dar va fi cam târziu).

Acum, că v-am dezvăluit cele trei legi ale pepenologiei, vă urez spor la pepeneală. Aplicând cele trei teste de la Dăbuleni, vei avea șanse foarte mari să cumperi de fiecare dată pepeni proaspeți, copți și aromați.



Articol recomandat de reteteistete.wordpress.com