contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Semilune Insiropate

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


                       

INGREDIENTE:

BLAT:

  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • un  praf de copt
  • o  esenta vanilie
  • 10 linguri faina

SIROP:

  • o cana zahar
  • o cana apa
  • zeama de lamaie
  • o esenta de vanilie

DECOR:

  • 100 g nuca de cocos

PREPARARE:

Pentru blat  : se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul apoi se adauga galbenusurile,uleiul,esenta, praful de copt amestecat cu faina si se amesteca usor.Ne va iesi un aluat ca de chec pe care il vom coace 20-25 minute in tava de la aragaz- unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Pentru sirop:  punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana se ingroasa putin. Oprim focul si adaugam esenta si zeama de la o jumatate de lamaie.
Daca iti place gustul mai acrisor poti pune zeama de la o lamaie intreaga  

Cand blatul s-a racit incepem sa taiem
din el mici semilune ajutandu-ne de
o forma rotunda sau de un pahar
cu gura  mai ascutita.
 

 Luam fiecare semiluna si o trecem prin siropul caldut apoi prin nuca de cocos.


Sunt foarte gustoase si decorative!

                          

                          

 


Articol recomandat de truedelights.wordpress.com