contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sfantul Nicolae A Adus Prima….zapada. Planuri De Craciun?

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
PicMonkey Collage
“A inceput de ieri sa cada/ cate un fulg/ Acum a stat…..”
Oare a stat? Habar n-am, afara e intuneric inca (adica 6 dimineata) dar va spun ceva sigur: e o plapumioara de zapada de mai mare dragul. Cand am vazut ieri ca incepe sa ninga, am luat iute aparatul si am incercat sa…..prind fulgii de zapada. Dar stiti ca nu e treaba usoara? Cu focalizarea asta e treaba complicata, tindea sa ignore zapada ca sa focuseze pe altceva decat vroiam eu. Nu vroiam casa vecinului, nici lemnele in stiva din spate, vroiam sa focusez perdeaua de ninsoare. In fine, am reusit cu greu, nu foarte victorios sa surprind totusi ceva, acolo vreo 5% din magie. Normal, puteam sa dau niste editare foto, mergea brici dar n-am vrut sa stric autenticitatea imaginii. Sooooo, a venit iarna…….
Dar m-am jucat totusi la editare cu foto de mai jos, ingredientele de baza pentru niste mar copt cu nuca, brrrrr si acum imi lasa gura apa cand ma gandesc la asa bunatate. Si ce miros…..Se simte Craciunul cu asa bunatati!
0877
Voi cum stati cu pregatirile de Craciun? Eu urmez planul meu obisnuit de Craciun, cu curatenia e mai usor caci m-am straduit sa fac cate putin si des, asa incat nu se poate spune ca trebuie sa daram casa ca sa arate acceptabil. Oho, nu va inchipuiti ca e luna, declar solemn cu cu nadravanii mei e deocamdata bine daca e si numai acceptabil. Asa la ochi si mai ales in zone unde nu ajung ei, sub pat, sub dulapuri etc etc., ma stradui sa curat tot timpul. N-am mai pus luminite de Craciun de ceva ani si asta pentru ca Andrei are o fixatie pentru instalatii electrice si lumini in general si cand vede una imadiat incearca sa o demonteze ca sa vada ce e inauntru si cum functioneaza. Ma termina psihic si ma gandesc serios la varianta de a-i cumpara niste jocuri de facut circuite electrice, am vazut pe net niste variante dar pana acum am ezitat pentru ca jocurile respective sunt pentru 8 ani, ori el are numai 4. Cred ca totusi o sa-i iau unul de Craciun si ne jucam impreuna, sa vedem ce iasa. Vreau sa-l obisnuiesc sa creeze, sa repare, nu sa strice ca sa vada ce e inauntru. No, acum trebuie sa recunosc, nici eu cu taica-sau nu eram mai breazi, eu desciocolam papusile iar onorabilul sot la un an si doua luni si-a dezmembrat caruciorul, surub cu surub. Asa ca fiul nost` are cu cine semana.
Revenind la Craciun, m-am gandit deja la meniu, nu de alta dar pana in 9 cand primesc banii, vreau sa am lista de cumparaturi gata. Vreau sa fac cumparaturile cat mai repede caci mi se ridica parul in cap de groaza numai cand ma gandesc la inghesuiala din magazine inainte de Craciun. Normal ca vor ramane niste restante pe ultimul moment: evident fructele si, poate, carnea.

Si iote icoana de mai jos, Sfantul Nectarie. Am primit-o saptamana trecuta de la un parinte calugar pe care l-am invitat la noi de ne-a facut Sfestanie. Nu i-am gasit inca un loc pe perete dar deocamdata troneaza pe bufetul din bucatarie dar poate nici nu-l mai mut caci sta foarte bine acolo si m-am obisnuit cu el. Am observat ca e cumva...... la moda Sfantul Nctarie si poate o sa par snoaba dar tot vazandu-l zilnic si citind viata lui, am inceput sa ne simpatizam. Adica eu pe dansul, sper ca e reciproca :)


0679