contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sfaturi Naturiste Pentru Ingrijirea Parului

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Un sampon care se poate face in casa si care curata parul foarte bine, fara sa mai folosesti chimicale, se poate prepara in felul urmator:
- Se amesteca intr-un castron din ceramica sau plastic (nu metal) cateva linguri de miere, in functie de lungimea parului, cu zeama de la o jumatate de lamaie si putin ulei esential de levantica. Levantica, pe langa faptul ca ofera parului un miros placut, are si proprietati dezinfectante.
Apoi, parul se clateste bine cu apa si otet. Otetul descurca parul si intareste firul.
- O alta solutie pentru spalat parul se prepara dintr-o lingurita de bicarbonat de sodiu (alimentar) dizolvat intr-o cana cu apa. Bicarbonatul de sodiu este recunoscut pentru efectele sale benefice, printre care si acela ca te scapa de matreata, diminuand senzatia de mancarime de la nivelul scalpului.
Multa lume se confrunta cu caderea parului, mai ales proaspetele mamici. Pentru a rezolva aceasta problema, am descoperit mai multe metode:
- Cu vreo 2 ore inainte de baie maseaza-ti scalpul cu ulei de ricin sau cu ulei de masline caldut si acopera-l cu un prosop pentru a se pastra cald. Apoi poti sa te speli pe cap normal, sau cu una din solutiile naturiste pe care ti le-am povestit
- Un amestec care se pare ca are efect foarte bun se prepara din:
6 linguri ulei de masline
4 fiole vitamina C
4 linguri vitamina A
6 linguri ulei de ricin
Se uda parul si se usuca bine cu un prosop apoi se maseaza scalpul cu acest amestec. Se acopera cu un prosop si se tine cca. 1 ora, apoi se spala in mod normal.
- La mine a functionat perfect amestecul de otet cu apa in proportie de 1:5 cu care m-am clatit dupa ce am spalat parul normal. Mirosul de otet dispare in cateva ore si cum de obicei ma spal pe cap seara, pana a doua zi nu se mai simte.


Articol recomandat de raftulbunicii.blogspot.com