contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Shepherd S Pie - Placinta Pastorului. British Food, 3

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

La inceputuri aceasta mancare traditionala britanica se numea „cottage pie”, adica placinta de casa, si avea ca ingredient principal carnea tocata de vita. Termenul de shepherd’s pie, adica placinta pastorului, se foloseste din anul 1791 si inseamna aceeasi placinta dar preparata numai cu carne de miel sau de oaie.
Reteta propusa de mine e urmatoarea:
Ingrediente: 500 g tocatura cu carne de miel (preparata ca pentru parjoale), 500 g piure de cartofi, sare, piper, paprika, unt.
Din 3-4 cartofi fierti faceti un piure cu unt si lapte, exact asa cum obisnuiti dv. in mod normal. Tocatura se caleste in unt timp de cateva minute, amestecata cu condimentele.

Intr-o tava de tarta sau orice alta tava aveti, unsa cu unt, se pune un strat de piure, un strat de carne si inca un start de piure. Se da la cuptor cca 30 de minute sau pana cand piure-ul prinde o crusta usor rumena deasupra.

Se serveste calda, cu salata de sezon.
 Pofta buna! :)