contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Si Atunci Dumnezeu A Zis: Sa Fie Piftie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Si a fost piftie.

Slide1

Dar inainte sa va zic de piftie, sa va arat cu ce mi-am inceput cura de vulgaritate de anul asta, ca nu ma las eu pana nu incerc toate tampeniile din reclame.

Slide2

In primul rand ca nu ma invat niciodata minte, dar nici ei nu ma respecta, eu placinta din aia mancasem la Brasov la Mc de curiozitate, pe la inceputul anului si fu buna de tot, de data asta, moara tzaka daca mai avea vreun gust in afara de unul pronuntat de aluat.

Cat despre sandwichul ala, Nevada CHicken, e un mc ca toate celelalte, mai putin ingrijit pus in chifla, ca m-am manjit de de toate alea, am deconstruit bucata si am gustat numai carnea, e o nenorocire infecta fara niciun gust, deci nu ma invat in viata mea sa nu mai iau tepe, dar nu rezist la reclame.

Si acum sa vedem cum s-au aliniat astrele, ca muream, nimeni nu facea piftie, nimeni nu dona piftie, sa imi fac si eu o pofta. Cand, pe un raft, o zaresc pe dansa:

Slide3

Ce au uitat sa treaca pe eticheta e usturoiul.

Ajung cu emotie acasa, in mintea mea era clar, nu conteaza ce basina am cumparat, iau o lingura sa imi fac pofta si dau la caine pe urma, ce daca nu e buna. O desfac, arata bine, miroase bine.

Slide4

Bag lingura in ea, inchegata (bine, ca e si facuta cu gelatina bonus), plina de carne curatata frumos de zgarciuri si oase, numai carne.

Slide5

Dupa ce trec de primii pasi ai examenului organoleptic, degust. Epifanie, nu credeam ca ceva de-a gata poate fi bun ca la mamaia la curte.

Slide6

O sa spuneti ca nu merita sa arat asta omenirii, cum nu, Auchan mi-a facut ziua mai frumoasa, dupa un 1 ianuarie de omorat maimute, numai cu vesti proaste si zbuciumat cainele pana in zori, da, Auchan mi-a facut pohta ce am pohtit-o de doua saptamani incoace, piftie fix cum imi doream, carne, apa, sare, usturoi, punct.

Am mai gustat piftii, toti pun la fiert tot feluri, ba eu insami am dat niste rateuri epocale cu piftii facute dupa diverse retete, cu dafin, cu piper, cu pusca mea la tava cang gustul ep care il cautam era fix asta, primordial, carne, apa, sare, usturoi crud.

Chapeau bas pentru bucatareasa care a troznit piftia asta de porc la Auchan (aveau si de pui si de curcan, neintereasnt).

Slide7

Atata sunt de incantata de piftia asta ca i-as compune un poem, o oda, cred ca daca m-as strofoca ar iesi si de o nuvela piftiistica. Cateodata cumparaturile ruleaza (si lasati-ma frate sa rulez linistita la mine pe blog, da?).

rororo