contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sirop De Catina Cu Miere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Anul acesta am decis sa prepar altfel catina pentru iarna. Asadar, cantitatea  este de 2 kg. Am spalat catina, intr-o sita de inox, prin scufundare in apa. Am zvantat catina si apoi am trecut-o prin storcatorul de fructe. Hoaspele ramase le-am mai dat de doua ori prin storcator.
A iesit un suc  gros de catina, ca un nectar, cu o culoare minunata,  pe care l-am amestecat cu miere de albine, un borcan de miere  (cam 600 de grame ) la tot nectarul. Au iesit 3 borcane de 700 de grame, pe care le-am infiletat si le-am pus la frigider.
Din acest concentrat, se ia cate o lingura si se amesteca cu 250 ml de apa  iar rezultatul va fi  un suc  minunat si gustos, numai bun de baut dimineata.
Hoaspele ramase le-am pus intr-un vas de sticla termorezistent si le-am uscat (dat fiind faptul ca deja fac foc in soba, le-am uscat pe soba dar ele pot fi uscate si in cuptor sau in aparatul de deshidratare). Din aceste  hoaspe uscate iese un ceai revigorant minunat la care, daca mai adaugi o feliuta de  lamaie, va avea gustul perfect.