contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sirop Din Muguri De Brad

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Siropul din muguri de brad este in primul rand, un remediu natural pentru tuse, prin administrarea sa grabindu-se vindecarea afectiunilor respiratorii acute. Este apoi, un excelent indulcitor pentru ceaiuri, fiind recomandat si copiilor. Are un bogat continut in vitamina C, fiind recomandat in tratarea asteniilor si a starilor de stres.
Diluat cu apa minerala, poate fi o excelenta bautura racoritoare si tonica, pentru o zi calduroasa de vara.
Mugurii de brad se culeg la inceputul lunii iunie, din zone montane, nepoluate, atunci cand sunt foarte tineri, moi, de un verde deschis si au 3-4 cm.

INGREDIENTE:
1 kg muguri de brad, 2 l apa, 1 kg zahar, zeama de la 1/2 de lamaie.
PREPARARE:
Mugurii de brad se curata de codite si se spala foarte bine in mai multe ape. Se pun la fiert in apa, timp de 1 ora. Se lasa totul sa se raceasca bine, apoi se strecoara. Mugurii se inlatura, iar lichidul ramas se masoara si se pune la fiert din nou, impreuna cu zaharul si zeama de lamaie. Cantitatile recomandate sunt de 1 kg de zahar, la 1 l de lichid. Se lasa sa fiarba pana se obtine o consistenta legata, ca la dulceata; si o culoare maroniu- roscata. Siropul se pune fierbinte in sticle. Se pastreaza la rece.

Siropul se poate prepara si la rece:
Mugurii de brad se pun intr-un borcan de sticla, in straturi alternante cu miere. Ultimul strat sa fie de miere. Borcanul se inchide ermetic si se pastreaza in loc intunecat si rece, timp de 1 luna. Se strecoara apoi lichidul lasat si se depoziteaza in sticle inchise la culoare.



Articol recomandat de truedelights.wordpress.com