contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Skagenröra Si Toast Skagen

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Photobucket
Skagenröra este o salata traditionala suedeza, foarte populara, pe care suedezii o cumpara de obicei gata preparata din magazine. Dar varianta "de casa" este dupa cum bine stim mult mai gustoasa.
Ingredientele principale sunt creveti, ceapa, marar, maioneza si smantana. Yummy!
Toast skagen este poate cel mai raspandit antreu pe care il veti gasi in meniurile restaurantelor suedeze. Desi poarta denumirea unui oras port din Danemarca, a fost inventat de catre un restaurator suedez pe nume Tore Wretman, intr-o perioada in care gatitul acasa a inceput sa piarda din popularitate, iar invazia fast-food-ului era pe val
in Suedia. Asa ca a reinventat skagenröra adaugand paine prajita in unt, salata si icre caviar, asezand acest fel de mancare elegant in meniurile restaurantelor de lux.
Astfel a devenit toast skagen un clasic al bucatariei suedeze.
Am folosit:
- creveti mici
- o ceapa rosie
- smantana
- maioneza
- marar (proaspat daca se poate)
- o lamaie
- paine prajita in unt
- icre caviar rosii
- frunze de salata
Photobucket
Smantana si maioneza se amesteca, in parti egale.
Ceapa se curata si se taie marunt. Crevetii se taie si ei in bucati mici. Se pot pastra cativa mai marisori pentru decor.
Intr-un castron se amesteca ceapa, crevetii, mararul, icrele caviar rosii si mixtura de maioneza cu smantana.
Photobucket
Se adauga suc de lamaie si se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Photobucket
Se serveste cu felii de paine prajita in unt si salata, icre rosii si felii de lamaie.
Este extraordinar ca si aperitiv!
Photobucket

Articol recomandat de poppy-planet.blogspot.com