contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Slabeste Pana La Craciun!

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Iata-ne si in luna noiembrie, sper la fel de sanatosi.

Fac un scurt calcul, si-mi ies la numaratoare 46 de zile pana la marea sarbatoare de Craciun. Atunci da prilej de ospat, ce mai bucate vor sta pe mese. Ce mai vinuri alese, venite sa adauge plus de rafinament bucatelor, dar si cateva depozite de grasimi la kilogramele actuale. Per ansamblu, sarbatoarea de Craciun este un eveniment deosebit de frumos.

Stiu ca multe dintre voi, chiar si eu, ne dorim sa aratam traznet in aceasta zi, si pentru faptul ca, mai mereu, sunt invitate persoane importante pentru noi, asa ca tinuta, decorul trebuie sa fie ireprosabile, iar gazda buna precum mierea-n deserturi. Nu ma certati prea aspru, nu am gasit alta rima.

Stiu ca o sa para ciudat, dar eu stiu deja cum o sa ma imbrac de marea sarbatoare. De aveti rochia deja aleasa, sau urmeaza sa v-o luati luna aceasta, va spun de pe acum sa va cantariti. Spun asta, pentru ca multi dintre noi am exagerat in ultima vreme cu portiile de mancare.

Dupa ce veti vedea cate kilograme ati pus pe voi, propuneti-va sa le dati jos doar pe acestea, daca vorbim de cateva, evident, si nu de 30-40 de kilograme, care, fie vorba intre noi, nu pot fi date atat de repede jos, si nici nu este sanatos, deci vorbim de, sa zicem, de 4-8 kilograme. Aveti pana atunci 45 de zile, asa cum am mai zis, deci ati putea da jos, lejer, si peste 4 kilograme. Sa fie o strategie la mijloc? Sigur ca da. Iata strategia mea, care va va scapa de 4 (si mai mult) de kilograme.

1. Fara junk-food

Renuntand la burgeri, chipsuri, biscuti, pateuri, cola, sucuri dulci, carbogazoase veti slabi mult. Practic, renuntand la grasimi, la zaharuri, organismul vostru se va elibera de toate aceste toxine, si veti arde mai usor depozitele de grasimi. Cu alte cuvinte, renuntati la tot ce inseamna sucuri din comert, burgeri, produse semipreparate, cu adaos de sare, zahar, grasimi.

2. Sport in fiecare saptamana

Faceti timp de 5 zile pe saptamana, sesiuni de 30 de minute, sport. Puteti opta pentru exercitii usoare, cardio, de exemplu, sa urcati scarile.

3. Renuntati la sare

O cauza a retinerii de apa, care se vede la cantar, este alimentatia bogata in sodiu. Sfatul meu este sa renuntati la sare, la semipreparate, si sa descoperiti comoara numita: condimente. In plus, daca problema voastra o constituie cateva kilograme, din pricina retinerii de apa, consumati apa suficienta, chiar daca pare absurb.

4.      Fara recompense si trisare

In fiecare saptamana ar trebui sa va cantariti. Daca ati dat jos cat v-ati propus, nu va recompensati cu dulciuri, mancaruri bogate in grasimi etc. Alegeti sa faceti activitati placute, in sanul familiei, renuntati la zile in care sa mancati tot ce vreti, daca va este imposibil, recompensati-va cu portii foarte mici, insa trebuie sa aveti destula motivare ca sa va spuneti STOP cand depasiti.

5. Cate 3 mese pe zi

Ca sa cresteti rata metabolismului, trebuie sa va faceti un program al orelor de masa, respectiv: mic dejun, gustare, pranz, a doua gustare si cina. Cu alte cuvinte, sa serviti 3 mese bogate si macar 2 gustari. In mod normal, trebuie sa serviti 3-5 portii de fructe pe zi, si pana la 6 portii de legume pe zi. Incercatis a serviti mesele dupa un orar, sa treceti intr-un carnetel ce serviti in fiecare zi, inclusiv abaterile de la alimentatia corecta. Aminti-va, ca aveti nevoie de un numar exact de calorii. Daca sunteti femeie, aveti nevoie intre 1800 si 2000 de calorii pe zi, daca sunteti barbat, organismul va cere intre 2000 de calorii si 2400 de calorii.

Sper sa va ajute aceste sfaturi, sau stragia mea de a slabi pana la Craciun, si sa imbracati costumul sau rochia preferata pentru aceasta zi magica.

La buna vedere!



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com