contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Slabirea Nu Este Atat De Grea!

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Citeam intr-o revista, cu mult timp in urma, ceea ce scria un medic din afara pe tema slabirii, pusa in balanta cu ingrasarea. Intrebat fiind care este cel mai dificil proces dintre cele doua, sincer, medicul a raspuns ca amandoua sunt la fel de grele. Nu poti spune ca este mai usor sa slabesti, pentru ca multe persoane ti-ar sari in cap, redactand in cuvinte dure drama pe care pe o traiesc. Pe de alta parte, slabii, aratati cu degetul, subiectul multor glume nedelicioase, ar veni si ei din urma. Apoi, stand drept si reflectand, doctorul a precizat ca, de fapt, fiecare necesita acelasi efort. Ca sa slabesti 1 kilogram, trebuie sa arzi 3500 de calorii, iar ca sa te ingrasi un kilogram, trebuie sa consumi un extra de 3500 de calorii. Deci, balanta nu atarna in nicio directie.

Sfaturi incununate de succes

Intelegand ca nu pornim cu niciun handicap, caci kilogramele in plus nu inseamna un defect, ci, mai degraba, o problema temporara, incepand o dieta, esentiale sunt sfaturile mici, pe care adesea le neglijam, dar daca ele sunt sustinute de un fundament solid, tocmai ele ne vor ajuta. Asa ca, reflectati si implementati urmatoarele sfaturi, care nu vin numai din partea mea, dar si a unor medici nutritionisti.

Jurnalul din fiecare zi

Cum fiecare trebuie sa fi avut in perioada de copilarie un jurnal, tot asa, acum, la dieta, trebuie sa aveti un jurnal. In el veti trece fiecare abatare, dar si fiecare meniu din fiecare zi. Cu alte cuvinte, acest jurnal este imaginea voastra completa, intoarsa pe toate fetele.

Daca intrebati fiind de cineva ce mancati ca sa slabiti, si nu sunteti sinceri, amintind si abaterile, zilele in care tisati, in acest jurnal trebuie sa fiti sinceri 100%.

Rolul jurnalului este de a va confrunta cu latura dumneavoastra intunecata, aceea slaba, care va obliga sa cadeti prada poftelor, sa consumati pizza, cand nu ar trebui, sa dormiti excesiv de mult, cand ar trebui sa alergati in parc si asa mai departe.

Citind, chiar si printre picaturi, veti descoperi in momentele de luciditate, ca prin abaterile de la dieta, trecute in jurnal ca mesele in care ati servit prea mult, ori ati mancat fast-food, veti intelege felul in care va autodistrugeati. Daca nu credeti in puterea de a va schimba, luati sfatul acesta ca pe o terapie, in care voi, care realizati obiective marete, il puneti la zid pe cel care va facea zilele fripte, acela ca va sabota dieta, care manca pe furis noaptea, servea dulciuri in pauza de masa, pe acela din voi, ascuns, dar care iesea la lumina, cand alimentele preferate tronau pe masa.

Grasimile bune

Plecand de la ideea gresita ca toate grasimile sunt la fel, va sabotati dieta inca de la inceput. Pentru absorbtia depozitelor de grasimi din corp, aveti nevoie de grasimi bune. In plus, pe langa proteine, grasimile bune sunt si ele o sursa buna de energie, pe care organismul cand le descompune, le transforma in energie.

Consumand numai alimente fara grasimi, crezand ca asa e mai bine, de fapt, destabilizati balanta interioara, nu ii dati organismului tot.

Asa cum am mai zis, daca vreti sa scapati de kilograme, trebuie sa reflectati asupra grasimilor bune. Acestea trebuie sa nu lipseasca din alimentatie voastra, ce-i drept calculate. Orientativ, ele se gasesc in uleiuri vegetale (de rapita, de in, de masline, de porumb), nuci, in seminte (de in, de floarea-soarelui etc), in alune, fructe exotice (avocado), oleaginoase (masline), peste (sardine, ton, macrou, somon). Un exemplu este servirea a catorva migdale (3-4) pentru a potoli senzatia de foame dintre mesele principale. Insa, totul trebuie calculat dupa nevoia individuala de calorii, adica respectata dieta proprie.


Filed under: Slabire sanatoasa, Uncategorized Tagged: dieta Atkins, dieta Catalin Crisan, dieta daneza, dieta disociata, dieta Montignac, Dieta Nicoleta Luciu, dieta rapida, dieta rina, dieta south beach, diete de slabire, diete de slabit, diete de slabit rapide, diete de vedete, diete disociate, diete eficiente, diete pentru slabit, diete personalizate, diete rapide, diete sanatoase, good food, jamie oliver, New York Times, omega 3, omega 3 6 9, Silueta, silueta clepsidra, silueta mar, silueta naturala, silueta para, silueta perfecta, silueta perfecte, silueta plus, silueta si sanatate, siluete de invidiat, Siluete help, silueuta perfecta ceai, slabire 10 kg, slabire abdomen, slabire cu apa, slabire eficienta, slabire naturala, slabire picioare, slabire prin acupunctura, slabire rapida, slabire sanatoasa, teo trandafir a slabit, Teo Trandafir dieta, teo trandafir in stare grava

Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com