contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Slowfood – Brasov 23 Septembrie 2011 – Partea Intai

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Tineti cont de considerentele personale anuntate, ca sa nu ma repet.

Impart postarea in doua pentru ca mi-au iesit cam multe poze, desi nu au fost asa multe tarabe. Cum va spuneam, ne-am invartit mai mult in jurul cozii, ca am avut chef de leneveala si carciumareala, nu de urcat pe muntii nostri (aur poarta).

Oricum mie imi place la nebunie centrul Brasovului, nu m-as plictisi niciodata si, daca in anii trecuti stateam langa biserica neagra, acum am stat la cumnatei vis-a-vis de ARO. Unde cladirile sunt atat de faine ca nu te plictisesti nici la sprintul de dimineata cu potaia pe langa parc, v-am zis ca in parc nu e voie, da?

Pe strada, tot in fata hotelului, targ de antichitati, care mai de care, plus diverse blanuri de oi si papuci, scuturi, ba chiar si trasuri de vanzare, vechi.

Centrul este foarte curat, am urmarit dimineata actiunea celor de la curatenie, indeparteaza frunze, tund iarba, aranjeaza flori, din pacate pe ici pe colo si cate un kitsch, dar na.

Ce e drept era in fata cladirii care adapostea simpozionul, am vazut cateva exponate, sincer, nu mi-au placut de nici o culoare compozitiile, dar nu oi fi eu spirit de artist sa apreciez.

Desteapta reclama la Carlsberg, chiar daca nu sunt un fan al berii, probabil ca este si in alte orase cu aflux mare de turisti.

Cum va spuneam, sambata, jumatate de Bucuresti (si nu numai) e in localitate, asadar targul a beneficiat din plin de tot felul de manifestari, clovni, sunt si bicle cu tractiune umana cu care te poti plimba pe pietonala (desi, ciudat, cica nu e voie cu biclele). Ma gandeam la asta cu tractiune umana, am facut ce am facut si tot la ierbivorism si sclavagism am ajuns.

M-a amuzat teribil popu asta care se juca la mobil.

Dupa cum brasovenii s-au prins, am stat la Irish Pub la terasa pentru ca ed acolo se vede cladirea “mea” (ulterior am schimbat terasa casa stau chiar sub cladirea “mea” (adica favorita mea dintre cele de pe pietonala).

La Irish s-a schimbat sigur bucatarul, excelenta mancarea fata de alte dati. Au si un magazin de bauturi misto (si scump) in interior.

Mie cel mai mult, in afara de carnatii cu piure si sos si “pieile” de cartofi, mi-a placut placinta cu carne de vita si Guiness. Excelenta.

Garnitura nasoala, dar catzaua nu a protestat si a mancat toate legumele.

Apoi am luat-o inspre targ, mult mai mic decat altele pe care le-am vazut in Piata Sfatului.

Va urma, hard roc aleluia si rororo.



Articol recomandat de aphextwinz.wordpress.com