contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Slowfood Brasov, A Doua Parte

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Asadar sa dam o tura prin Piata Sfatului, pe la tarabe.

Dulcegarii (erau multe feluri, nu numai romanesti, prietenii nostri au luat de la alta taraba, cica bune, eu nu ma omor).

Diverse, de aici am si luat o zacusca de fasole si dulceata de capsuni, excelente dar … zacusca continea benzoat de sodiu, eu, personal, nu pun, pai asa slow merci. Dar bune la gust, cam 10 lei borcanul.

Normal, dat fiind zona, multe branzeturi, mie mi se parura scumpe.

Dar branzei framantate nu ii rezistai.

Mie astia nu mi se parura deloc naturali, dar mai stii? Nu m-am uitat la eticheta.

Braga era naturala, a fost atat de nasoala ca nu am putut bea si in doua zile avea aspect de muci, s-a stricat.

Branzeturi olandeze.

Vesnicii covrigi, dar nu asta e important, mi-a placut numele firmei.

Si prietenii cei mai apropiati ai romanului, de fapt Romania doi sau doi si jumatate, ca in Italia si Spania prea putini localnici fata de ai nostri ca brazii.

Nu am rezistat unei frumoase bucati de Pecorino, scump dar obrazul subtire … A stat in sacosa langa niste telemea si branza framantata, nu stiu daca s-or fi certat si pe ce limba.

Erau si standuri cu produse bune.

Am ales aceasta alternativa nedemna de vremi civilizate, vorba poetului, adica am luat coasta afumata care avea si o bucata de carne atasata, continutul era de: carne de porc si sare, produs afumat. Deci slowfood. Dar, dupa parerile specialistilor, care mai de care mai grasi sau mai slabi, nesanatos, aia e. Mi-a placut mult cum arata, cum mirosea, plus unguroaica ce ne-a servit.

Cine spunea ca nu se mai face branza cu chimen? Acum nu o fi ca aia din Buzau sau Galati, dar este.

La mare cautare sunt branzeturile cu diverse adaosuri, verdeturi, ardei, condimente.

Si prada, exceptand braga aia oribila si benzoatul din zacusca, toate foarte bune. Si scumpe, dar o viata are omul si cu si fara bani in buzunar.

Dupa plimbarea printre rafturi am luat o pauza de carciumareala asa ca o mai lungesc si in alt post ca se aglomereaza si am observat ca majoritatea oamenilor citesc din ce in ce mai putin, cum sunt trei randuri, cum abandoneaza, desi cartile se vand, eu cred ca sunt pe post de bibelou. hard roc aleluia si rororo



Articol recomandat de aphextwinz.wordpress.com