Smochine Caramelizate
Sursa Smochine caramelizate
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca tot am disparut din peisaj pentru o perioada cam lunga, trebuia sa apar cu o reteta dulce, sau mai corect super-dulce. E vorba de reteta de pe blogul lui Flory-
Eu nu am facut smochinele atit de caramelate cum le-a facut ea, pentru ca am preferat sa le las mai mult sirop, din cauza ca la mine nu maninca familionul exagerat de dulce, desi eu am salivat la pozele ei... (asa ca va trebui sa fac macar jumatate din cantitate, ca sa-mi treaca pofta)
Ingrediente:- 1,5 kg smochine
- 700 g zahar
- 100 ml apa
Am sters smochinele cu un prosop umezit, le-am asezat cu codita in sus intr-un vas suficient de larg, ca sa incapa toate in rind, nu una peste alta, am acoperit cu zahar si apa, apoi le-am bagat in cuptorul preincalzit la 180 de grade (cred ca merge si la 200) si uitam de ele pentru cel putin 2 ore sau 2 ore si jumatate. Depinde foarte mult si de calitatea smochinelor, eu am avut din cele mai violete la culoare, probabil anul viitor voi face din cele de care a facut Flory, pentru ca sint mult mai gustoase si mult mai dulci. Pe o farfurioara punem citeva picaturi de sirop si daca ne place consistenta, le punem fierbinti in borcane, le intoarcem cu susul in jos, le lasam asa pina a doua zi, cind le punem etichete si scriem frumusel pe ele, numele si "anul nasterii"...
Va las sa savurati in liniste, pina la urmatoarea reteta, aia e cu piersici...
Poftiti, serviti, sint delicioase alaturi de feliute de parmezan... da, da, impreuna cu brinzica sint copia perfecta !!!